Max Verstappen is vol lof over nieuwe Ferrari-debutant

News
woensdag, 13 maart 2024 om 13:30
max verstappen gp japan 2023f1695281317
Tijdens de GP van Saoedi-Arabië mocht Oliver Bearman invallen voor Carlos Sainz. Max Verstappen is vol lof over de Ferrari-debutant na zijn prestaties tijdens zijn plotselinge invalbeurt.
Oliver Bearman had afgelopen weekend waarschijnlijk een heel andere race verwacht. De 18-jarige Brit wist pole position te behalen voor de Formule 2-race in Saoedi-Arabië, maar in plaats van deel te nemen aan dat evenement zat hij ineens een Ferrari tijdens de derde vrije training.
Dat was ook de enige voorbereiding die de coureur kreeg, voordat hij zichzelf moest bewijzen tijdens de kwalificatie voor de GP van Saoedi-Arabië en een dag later de race zelf. Uiteindelijk wist Bearman als zevende over de streep te komen, voor landgenoten Lando Norris en Lewis Hamilton. Velen waren dan ook vol lof over de jonge coureur, onder wie Max Verstappen, meldt GPblog.com.

“Het is super moeilijk om in te springen op een circuit als dit. En ik denk dat wat hij heeft gedaan heel, heel indrukwekkend is geweest. Ik keek naar zijn eerste paar ronden in VT3, omdat je dan kunt beoordelen of iemand zich een beetje op zijn gemak voelt in de auto of niet. En ik dacht: ‘Oké, dat is een sterke start. Dat zie ik graag.’”

Groot verschil met F2

De invalbeurt was niet alleen indrukwekkend omdat het zo kort dag was, maar ook doordat Bearman niet veel tijd heeft doorgebracht in een F1-auto - laat staan op een intens circuit als Jeddah. Na afloop van de race was de headrest van de Brit dan ook helemaal ingedeukt, omdat de F2-coureur het niet gewend is om zoveel G-krachten te verdragen voor anderhalf uur.

Populair Nieuws