Nieuwe PS5 update verbetert de DualSense controller

News
dinsdag, 06 februari 2024 om 14:30
pexels kerde severin 5961235f1632836754
Via een State of Play heeft Sony onlangs het één en ander onthuld over aankomende games. Nu komt het bedrijf ook met een nieuwe update voor de PS5. Daarmee wordt vooral de DualSense verbeterd.
Een klein aantal PS5-gebruikers kan vanaf vandaag een nieuwe PS5 update downloaden. Deze komt met een aantal nieuwe features, waarbij de microfoon en speakers van de DualSense controller centraal staan. De speaker kan bijvoorbeeld harder worden gezet, zodat je de geluiden die eruit komen nog beter kunt horen.
De microfoon wordt verbeterd met behulp van een AI-model. Dat zorgt ervoor dat achtergrondgeluiden beter worden gefilterd. Zo wordt de ingebouwde microfoon van de controller beter geschikt voor voice chat wanneer je geen andere microfoon kan of wil gebruiken. Deze updates komen ook naar de DualSense Edge.
De console zelf krijgt ook nieuwe features. Zo kun je nu een pointer gebruiken en lijnen tekenen op beeld dat met je gedeeld wordt, zodat je de speler bijvoorbeeld hints kunt geven. Ook de helderheid van de lichten die aangeven of de console aanstaat of in rustmodus is, kan worden aangepast om minder helder te zijn (uitzetten kan niet).

Wanneer is deze PS5 update voor iedereen beschikbaar?

Momenteel is deze nieuwe update voor de PS5 alleen nog beschikbaar in bèta voor gebruikers in het buitenland. Maar Sony geeft aan dat hij binnen een paar maanden ook beschikbaar moet zijn voor andere gebruikers. Een datum wordt nog niet gegeven.