Gaan PS5 Trophies in-game beloningen opleveren?

  De Trophies op de PlayStation 5 zijn een mooie manier om gamers langer bezig te houden met een game. Sony lijkt dit systeem op de schop te gaan nemen bij de PS5 en bij Trophies in-game beloningen (via MP1ST) en andere digitale dingen naar de console te brengen.

  Toen Sony de Trophies op de PlayStation introduceerde was dit vooral een tegenhanger van de achievements die Xbox al had. Gamers werden en worden op deze manier gestimuleerd om meer uit een game te halen en alles in een gamewereld te ontdekken. Tot nu toe bleef een echte beloning naast een stijging in level hiervoor vaak uit, met een uitzondering daargelaten.

  Het lijkt er nu op dat dit op de PlayStation 5 door Sony veranderd wordt. Dit is opgedoken in de video waarin Sony de nieuwe PS5 User Interface toont. In het menu komen op een gegeven moment verschillende elementen voorbij zoals iconen rondom games en Tropies. Daarin is te zien dat er voor een aantal Trophies digitale beloningen hangen. Zo moeten er een avatar en een banner vrij te spelen zijn. Sony heeft nog niet officieel aangegeven dat dit ook daadwerkelijk het geval is, maar het zou een leuke bijkomstigheid zijn.

  Digitale beloningen ook al bij Xbox voorbij gekomen

  Als Sony besluit om dit systeem te gaan hanteren en ons digitale beloningen te gaan geven, volgt de consolemaker Microsoft hierin op. Op de Xbox 360 werd namelijk al met een avatar-systeem gewerkt en bij de aftrap daarvan viel er in veel games van alles vrij te spelen. Zo kon je complete pakjes voor je avatar vrijspelen, helmen en mutsen krijgen en iconen voor je gamertag ontgrendelen. Tegenwoordig doet Microsoft hier wat minder mee, al kun je nog steeds met je avatar aan de slag en deze van unieke gamecontent voorzien.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.