PS5 trekt ook veel nieuwe klanten aan

News
vrijdag, 03 februari 2023 om 13:00
playstation 5 rechtopf1604590376
De populariteit van de PS5 is al vaker gebleken. Bijvoorbeeld uit de verkoopcijfers die lekker lopen, ondanks dat de console tot voor kort niet zo goed verkrijgbaar was. Maar Sony deelt nu een opvallend feitje: veel PS5 eigenaren hadden geen PS4.
De PlayStation 4 staat in de top vijf van best verkochte consoles aller tijden. Dat de opvolger dus ook lekker loopt is geen verrassing, aangezien veel spelers die in de PS4 generatie blij waren met de console, de overstap naar PS5 op zijn minst zullen overwegen overwegen. Toch blijkt dat een opvallend groot aantal PS5 gebruikers juist geen PS4 had.
Tijdens haar laatste kwartaalbespreking liet Sony weten dat ongeveer 30 procent van de maandelijkse actieve gebruikers van een PS5 in het afgelopen kwartaal nooit actief was op een PS4. Dat is goed nieuws voor Sony, aangezien het betekent dat de nieuwe console ook interessant is voor nieuwe klanten. Er zullen ook mensen tussen zitten die in één of meerdere generaties geen games speelden, of dat op een andere console deden.

PS4 eigenaren besteden meer tijd op PS5

Sony had wel een kanttekening bij deze cijfers. Want hoewel de PS5 dus veel nieuwe spelers aantrekt, zijn het de spelers die upgraden vanaf een PS4 die veel meer tijd besteden aan games op PS5. Ook nemen ze vaker abonnementen op diensten als PS Plus.
Sony wil dan ook zeker blijven zorgen dat PS4-eigenaren uiteindelijk een PS5 kopen, waar de betere beschikbaarheid ongetwijfeld bij zal helpen. Maar het bedrijf lijkt erin te slagen om een groter publiek te trekken, een doel dat het al een tijdje heeft en waar bijvoorbeeld de films en series gebaseerd op Uncharted, The Last of Us en meer uit voortkomen. The Last of Us slaagt in ieder geval in die missie, aangezien de verkoop van de game enorm steeg nadat de eerste aflevering van de serie verscheen.

Populair Nieuws