De PS4 verdwijnt in 2023 naar de achtergrond

News
dinsdag, 17 januari 2023 om 18:30
ps4 2326616 1920f1594733700
Hoewel de PS5 nu ruim twee jaar op de markt is, hoefde je nog niet bijzonder veel te missen als je er geen kon bemachtigen. Veel games bleven gewoon uitkomen op de PS4. Maar daar lijkt dit jaar dan toch echt verandering in te komen.
Sony heeft een nieuwe advertentie online gezet met een overzicht van games en uitbreidingen die PlayStation spelers dit jaar mogen verwachten. Op zich is dat geen heel bijzondere video. Als je de games die dit jaar verschijnen al een beetje op een rijtje hebt, heeft het weinig toegevoegde waarde om de advertentie nog te kijken.
Maar het wordt interessant wanneer je één bepaald zinnetje gaat tellen. De video gaat namelijk over PS5 en PS4 games, maar er zijn opvallend veel games waarbij onderin beeld te lezen staat dat de game alleen naar PS5 komt. Het wordt namelijk maar al te duidelijk dat ontwikkelaars de PS4 beginnen te laten voor wat hij is.

PS5 wordt dominant in 2023

In de video zijn namelijk 23 verschillende games te zien, maar daarvan komen er maar 8 naar PS4. Dat zijn titels als Street Fighter 6, Assassin’s Creed Mirage, Resident Evil 4 Remake en Hogwarts Legacy. Het zijn op zich mooie games, maar welke games het niet zijn zegt veel.
Grote first-party titels als Marvel’s Spider-Man 2 slaan de PS4 bijvoorbeeld over, dit terwijl God of War Ragnarok vorig jaar nog op de oude console beschikbaar werd gesteld. Zelfs de uitbreiding voor Horizon Forbidden West, een game op PS4, is exclusief voor PS5. Het moge dus duidelijk zijn dat je dit jaar veel meer gaat missen zonder PS5 dan voorheen.