‘PS5 topper onderweg naar Steam Deck’

News
dinsdag, 26 juli 2022 om 12:49
steam deck leftf1657875925
Er gaan al een tijdje geruchten dat de PS5-game Returnal naar PC komt. Nieuw bewijs blijft zich opstapelen en nu is er nog een saillant detail bijgekomen. De game draait namelijk mogelijk ook op Steam Deck.
Sinds mei is een geheimzinnige game met de naam ‘Oregon’ te vinden in de database van Steam. Wie een stukje verder zoekt kan allerlei verwijzingen ontdekken die lijken te bevestigen dat het om een PC-port van Returnal gaat. Een dergelijke port is niet aangekondigd, maar Sony brengt de laatste tijd wel veel games naar PC.
Inmiddels lijkt er ook goed nieuws te zijn voor Steam Deck eigenaren. Een ResetEra-gebruiker heeft namelijk ontdekt dat de Oregon een update heeft gehad die een controllerprofiel voor Steam Deck toevoegt. Dat zou betekenen dat je de PC-versie van de game ook onderweg kan spelen.
Het is bovendien niet onwaarschijnlijk dat Sony Returnal graag draaiende wil hebben op Steam Deck. Grote uitgevers willen natuurlijk graag een zo groot mogelijk aantal gebruikers aanspreken. Tegelijkertijd kan het zijn dat de game nog niet werkt op Stream Deck, maar het controllerprofiel is toegevoegd voor de zekerheid, voor het geval de game in de toekomst wel Steam Deck Verified wordt.
returnalf1607650757

Komt Returnal naar PC?

Momenteel heeft Sony niet aangekondigd dat Returnal naar PC komt, maar het lijkt inmiddels bijna onvermijdelijk. Natuurlijk weegt het ook mee dat het bedrijf steeds meer games naar PC brengt, zoals volgende maand Marvel’s Spider-Man Remastered. Moch Sony binnenkort een PC-versie van Returnal aankondigen, dan kan het zijn dat een release al snel is.