Hamilton hoopt op andere titelkandidaten naast Verstappen

News
donderdag, 05 januari 2023 om 9:30
lewis hamilton gp italie 2022f1663924060
De laatste twee seizoenen heeft Max Verstappen de titel op zijn naam weten te schrijven. In 2023 hoopt Lewis Hamilton weer mee te kunnen doen op het kampioenschap, maar hij hoopt ook op een aantal verrassende titelkandidaten.
Voor Mercedes stond 2022 in het teken van een inhaalslag. Waar het Duitse team jarenlang de Formule 1 heeft gedomineerd en in 2021 net naast de titel greep, was het lange tijd nergens te vinden afgelopen jaar. Het vernieuwende ontwerp van de W13 pakte in de praktijk een stuk minder goed uit dan op papier.
Maar tegen het einde van het seizoen kwam Mercedes toch weer dichterbij en wist het tijdens de Grand Prix van Brazilië zelfs een race te winnen. En voor aankomend seizoen komt Mercedes waarschijnlijk met een meer traditionele auto, waardoor het mogelijk weer kans kan maken op de titel.
Lewis Hamilton hoopt in ieder geval dat hij weer mee kan strijden voor het kampioenschap en hij verwacht dat dat zal zijn met Ferrari en Red Bull Racing. Maar naast een gevecht met Max Verstappen hoopt de zevenvoudig wereldkampioen ook op een paar verrassende titelkandidaten, zo vertelt hij in gesprek met F1.com.

“Ik hoop dat we weer met Red Bull kunnen strijden en hen weer kunnen verslaan, maar ik hoop ook dat Ferrari sterk is de komende jaren. Dus ik hoop dat het meer wordt dan een gevecht tussen twee teams en op z’n minst drie. En misschien zelfs meer. Waarom kan McLaren bijvoorbeeld niet meedoen? En Alpine is ook goed bezig. We zullen het gaan zien!”

Geen zorgen bij Red Bull Racing

Bij Red Bull Racing moet er in ieder geval rekening gehouden worden met een stuk minder tijd in de windtunnel, enerzijds door de koppositie vorig jaar en anderzijds door de straf die is opgelegd door de FIA. Helmut Marko maakt zich in ieder geval geen zorgen, hij heeft namelijk vertrouwen in het team en hij denkt dat Verstappen nóg een stukje beter kan worden.