PS5 spelers trouwer dan Xbox Series X spelers

News
donderdag, 12 januari 2023 om 14:30
xbox series x ps5f1616415450
De concurrentiestrijd tussen Xbox en PlayStation is in de huidige generatie onverminderd. Dat is bijvoorbeeld te zien aan de kwestie van de Activision Blizzard overname. Maar wat er echt toe doet zijn de klanten, en die lijken hun keuze al te hebben gemaakt.
Het is niet al te ongebruikelijk dat mensen meerdere consoles in huis hebben. Maar meestal is er dan wel één console die mag gelden als de hoofdconsole. Uit onderzoek van Ampere Analysis onder klanten in het VK blijkt nu dat de PS5 veel vaker gezien wordt als hoofdconsole dan de Xbox Series X en S.
Van de PS5 Disc-eigenaren zegt maar liefst 71 procent dat de console hun hoofdconsole is. Van de Xbox Series X en S eigenaren ziet respectievelijk 48 procent en 35 procent het apparaat als hun belangrijkste console. Van de Switch-eigenaren ziet 49 procent de hybride als hun voorkeurssysteem.
Opvallend is dat maar 43 procent van de mensen die een PS5 Digital Edition heeft die console als hun belangrijkste gaming-machine ziet. Dat lijkt te suggereren dat grotere Sony-fans vaker gaan voor de versie met disc drive, terwijl mensen die een andere console prefereren en toch ook een PS5 willen vaker kiezen voor de Digital Edition. Dat maakt het alleen wel nog opvallender dat zelfs onder de mensen die de Series X verkiezen boven de Series S er geen meerderheid is die die console ziet als hun belangrijkste systeem.

Xbox Series X als Game Pass-console?

Met name de Xbox Series S wordt vaak gezien als goedkope extra console voor Game Pass, als aanvulling op de PS5. Deze data lijkt die gedachte te ondersteunen. Series X eigenaren zullen waarschijnlijk wat vaker games kopen, al lijkt het met het oog op dit onderzoek niet onmogelijk dat deze console ook veel gebruikt wordt op dezelfde manier als de Series S, maar dan door mensen die een betere performance willen.

Populair Nieuws