'Apple maakt eindelijk een touchscreen MacBook'

News
donderdag, 12 januari 2023 om 14:00
Mark Gurman van Bloomberg meldt dat de verplaatsing in 2025 naar OLED kan betekenen dat Apple touchscreens gaat toevoegen. Daarmee zou het de allereerste MacBook met een touchscreen worden!
Apple werkt aan MacBooks met touchscreens, volgens een rapport van Mark Gurman van Bloomberg. Hoewel het onzeker is op de apparaten daadwerkelijk op de markt zullen komen, zegt Gurman in een tweet dat we al in 2025 een MacBook Pro met touchscreen kunnen verwachten. In het rapport staat ook dat de schermen OLED-technologie krijgen, in tegenstelling tot de Mini LED-schermen die de modellen nu hebben.
Het project lijkt zich in een relatief vroeg stadium te bevinden, met ingenieurs die volgens het rapport 'actief betrokken zijn'. Gurman zegt dat er geen definitieve plannen zijn voor het lanceren van MacBooks met touchscreen en dat plannen altijd kunnen veranderen. We hebben eerder gezien dat Apple projecten schraptte en prototypes maakte voor Macs die nooit uitkwamen.
Gurman zegt dat de geruchten dat de MacBook Pro andere updates zou bevatten niet klopt. De vorm van de huidige modellen blijft min of meer hetzelfde, het enige verschil is dat je op het scherm kunt tikken.

Steve Jobs wilde dit absoluut niet

Als dit product toch in de winkelrekken belandt, zou dat een grote stap zijn voor het bedrijf. Het is bekend dat Apple absoluut geen touchscreens wilde toevoegen aan zijn macOS-apparaten. Steve Jobs bekritiseerde computers met touchscreens.
In plaats van touchscreens toe te voegen aan laptops, streefde Apple vanaf 2016 naar een touch bar voor Macs. In 2021 werden de 14 en 16 inch MacBook Pro’s ontworpen zonder touch bar.
De touchscreen is standaard geworden op veel Windows-laptops en is onder kopers erg geliefd. Met de overvloed aan iPad-accessoires is de tablet in feite in een MacBook veranderd. Sommige bedieningselementen zullen moeilijk worden met een touchscreen en daarom heeft macOS wel eerst een flinke opfrisbeurt nodig als een MacBook met touchscreen werkelijkheid wordt.

Populair Nieuws