‘Gloednieuwe PS5 game van Sony gelekt’

News
maandag, 09 januari 2023 om 11:00
playstation 5f1603819462
De PS5 wordt dit jaar als het goed is beter verkrijgbaar. Dat is maar goed ook, want er komen natuurlijk alleen maar meer games om op de console te spelen. Zo lijkt er nu een gloednieuwe IP van Sony gelekt.
Een gebruiker van het forum IconEra heeft enkele beelden gedeeld van wat een nieuwe game lijkt te zijn. Uit de beelden is niet bijzonder veel op te maken, behalve dat de game een Sci-Fi setting lijkt te hebben. De lekker heeft gelukkig wat meer details.
Het zou namelijk gaan om een Sci-Fi RPG (mogelijk met shooterelementen, als de beelden enige indicatie zijn). De game zou verder gemaakt worden in Unreal Engine 5. De game ziet er misschien nog niet zo goed uit als van die engine verwacht mag worden, maar de gelekte beelden zijn uit een zeer vroege versie.
De studio XDev zou betrokken zijn bij de ontwikkeling van deze game. XDev is onderdeel van PlayStation studios en dient veelal als support-studio voor projecten van andere ontwikkelaars met meer naamsbekendheid. De betrokkenheid van een PlayStation-studio suggereert natuurlijk ook PlayStation-exclusiviteit.

Wanneer verschijnt deze nieuwe PS5 game?

Het is nog even de vraag wanneer deze game kan verschijnen. Het lek is van een oude versie, maar op het forum ResetEra beweert de bekende leaker Dusk Golem dat hij een veel nieuwere versie heeft gezien. Er zou nu al sprake zijn van volledige voice acting en originele muziek, wat zou kunnen betekenen dat de game een stuk sneller uit kan komen dan je zou denken bij het zien van de gelekte beelden.