‘Xbox Series X verkoop bereikt nieuwe mijlpaal’

News
woensdag, 21 december 2022 om 16:30
xbox series xf1631877765
Met elke console-generatie is het een terugkerende vraag hoeveel exemplaren er van elke console worden verkocht. Xbox verkoopt vaak minder dan de concurrenten, maar de console heeft nu toch een mijlpaal bereikt. Volgens recente schattingen is de console de 20 miljoen gepasseerd.
Microsoft deelt al een tijdje geen exacte verkoopcijfers meer van de Xbox. Maar verschillende analisten en bedrijven doen nog steeds schattingen. Volgens VGChartz zijn de Xbox Series X en S samen zo’n 20,3 miljoen keer verkocht.
Daarmee loopt de console nog achter op de PlayStation 5, die volgens dezelfde schatting 28,3 miljoen keer is verkocht. Maar er is ook goed nieuws voor de Xbox Series X: hij lijkt het beter te doen dan de Xbox One. Na twee jaar op de markt staat de teller voor de Series X op zo’n 40 procent van wat de Xbox One in zijn hele levensloop van ongeveer zeven jaar verkocht.
Zowel de PS5 als de Xbox Series X lopen overigens ver achter op de Nintendo Switch, maar dat is niet helemaal een eerlijke vergelijking. De Switch verscheen namelijk een aantal jaar eerder dan de huidige consoles van Sony en Microsoft. De generaties voor de PS5 en Series X is nog jong, terwijl de Switch inmiddels waarschijnlijk over de helft van zijn levensloop is.

Wordt 2023 belangrijk voor de Series X en Series S?

Of de Xbox Series X ooit populairder wordt dan de PS5 is maar de vraag. Wel lijkt het mogelijk dat de afstand tussen de consoles volgend jaar wat kleiner wordt. Een aantal van de grote titels die dit jaar waarschijnlijk consoles hadden verkocht, zoals Starfield, zijn verplaatst naar 2023. Mogelijk genereren deze games de nodige interesse in de Xbox.

Populair Nieuws

Laatste Reacties