PS5 specs: Nieuw patent zorgt voor opluchting bij fans

News
zaterdag, 06 juni 2020 om 16:00
sony dualsense playstation 5 2f1586356757
Er is recentelijk een nieuw PS5 patent opgedoken dat voor fans van de PlayStation-consoles een grote ademlating is. De PS5 specs worden vergezeld met een nieuwe patent dat draait om de koeling van Sony's nieuwe console. Deze zou er namelijk voor moeten zorgen dat de console geen last krijgt van oververhitting.
Het nieuwe patent (via Notebookcheck) werd oorspronkelijk op 29 november 2019 ingediend bij WIPO en toont een V-vormige console die vergelijkbaar is de met de eerdere devkits van de PS5 die gelekt werden. Het patent toont een soorgelijk design dat ervoor moet zorgen dat de koeling van de PS5 specs beter verloopt.
Het patent laat zien dat de devkit van Sony's nieuwe console "verschillende koelingsventilatoren" heeft om de hitte van de AMD Zen 2 CPU en de RDNA 2 GPU te verminderen. Daarmee moge duidelijk worden dat Sony er alles aan doet om ervoor te zorgen dat de eerste versie van de nieuwe console geen last heeft van oververhitting.
De ventilatoren leiden de warme lucht als het ware via een afvoersysteem weg. Dit moet ervoor zorgen dat de PS5 niet oververhit raakt, iets waar Sony naar verluidt moeite mee had tijdens de ontwikkeling van de console. Volgens geruchten zou het probleem zelfs zo groot zijn geweest dat er overwogen werd om terug naar de tekentafel te gaan voor het design van de console.

Ademlating

Voor iedereen die met smart op de PlayStation 5 wacht, komt het bericht als een ademlating. De PlayStation 4 staat niet alleen bekend om haar games, maar ook om de ventilator van de console die het geluid van een straaljager nabootst. Het systeem maakt bij het afspelen van grote, intensieve games enorm veel lawaai, wat te maken heeft met koeling van het systeem. Voor de PlayStation 5 lijkt dit probleem nu opgelost te zijn.
De PlayStation 5 moet later dit jaar op de markt verschijnen, maar een releasedatum is nog niet bekend. Ook de prijs en het design van de console is nog een mysterie. De reveal van de PS5 staat wel op de planning, maar werd recentelijk uitgesteld en heeft nog geen nieuwe datum. Die zou wel binnenkort moeten komen volgens Sony.
Dit artikel is op 27 juli 2020 bijgewerkt.