XGN Redactie in 10 vragen: Richard Verweij

Article
zaterdag, 06 juni 2020 om 17:00
richard verweijf1591271582
Wekelijks stellen wij een van de redactieleden aan jullie voor door middel van 10 vragen. Vandaag: Richard Verweij.
1. Geef een korte introductie van jezelf.
Ik ben Richard Verweij, 25 jaar, opleiding journalistiek na net iets meer jaren dan nodig was geweest afgerond en wonend in het best mooie Dordrecht.
2. Hoe ben je bij XGN beland?
In het derde jaar van de opleiding begon ik met een cursus waarin een zekere Ralph Beentjes ook aanwezig was en een tof shirt van The Witcher 3 droeg. Via hem uiteindelijk op gesprek mogen komen bij XGN (zwetend op een bloedheet zolderkamertje in Amsterdam) en Rox kunnen overtuigen dat ik helemaal niet zo gek als een deur was. Uiteindelijk meerdere opleidingsonderdelen (het ene deel succesvoller dan het andere) kunnen afronden bij de site en daarna blijven plakken omdat het van beide kanten prima beviel. De originele cursus waar het allemaal mee begon wel net iets vaker moeten doen dan me lief was...
3. Wat vind je het leukste van werken bij XGN?
Poe, zo'n beetje alles aan het werk is top. Als ik één ding moet kiezen, dan toch de mogelijkheden die het biedt. Een schrijfstijl kunnen ontwikkelen binnen een medium met iemand aan het roer die er écht verstand van heeft is een onbetaalbare ervaring die je lang niet overal kan verkrijgen. Tel daar alle fantastische mensen bij op die ik door de jaren heen heb leren kennen (zowel binnen XGN als op de vele trips) en ik weet zeker dat het leven er een stuk saaier had uitgezien zonder XGN.
4. Als XGN er niet was geweest, waar had je dan nu gewerkt?
Geen flauw idee. Dankzij XGN en de ervaring die ik door de jaren heen heb verkregen (en de contacten die ik heb verkregen) is zo'n beetje alles hier ooit begonnen. Geen schrijfervaring opdoen, interviews afnemen (al dan niet met bekende mensen) en netwerken had het vinden van de latere kansen zeker niet makkelijker gemaakt. Ervaring en kennis in de techwereld heeft mij mijn huidige baan bezorgd, wat zonder XGN nagenoeg onmogelijk was geweest. Zou ik toch een gokje moeten wagen: een serieuze plek in de wereld der Formule 1. Nu kon ik dat geruime tijd doen tijdens en direct na mijn opleiding totdat er een grotere kans langskwam, maar anders was ik daar waarschijnlijk eerder mee aan de slag gegaan.
elder scrolls online combatf1590403838
5. Welke gameserie vind je het allerleukste, en welke gameserie heb je echt een hekel aan?
Leukste by far de Elder Scrolls franchise. Games waar je echt honderden uren in kan pompen en toch elke keer nét even anders te werk kan gaan. Goede tweede plaats voor Need for Speed, aangezien het rondscheuren in de mooiste wagens ooit gemaakt ook écht wel wat heeft. Een hekel heb ik niet echt aan een specifieke serie, aangezien ik denk dat sommige games simpelweg beter of minder goed bij iemand passen zonder dat ze per se waardeloos zijn. De reeks die ik zelf niet snel zal aanraken omdat ik er totaal niks mee heb, is Call of Duty, aangezien het naar mijn mening weinig fris meer biedt. Tot aan Modern Warfare 2 echt kunnen genieten van de wisseling en gameplay, maar op den duur deed het mij gewoon weinig meer.
6. Wat is je favoriete tv serie (huidig of uit het verleden)
Lastig, aangezien er zo ontzettend veel tofs is uitgekomen door de jaren. Zou Chuck toch wel op #1 zetten aangezien die serie absoluut geweldig was in alle opzichten. Scripts bleven sterk, cast bleef (nagenoeg) intact door alle seizoenen en eindigde op het juiste moment. Tweede plaats op nagenoeg zelfde podium voor Top Gear vanwege de goede herinneringen die het tik twintig seizoenen heeft geboden. Als jong ventje op de bank met een bakje chips op vrijdagavond en met pa, ma en broer Top Gear kijken. Het leven was toen nog zo ontzettend simpel :')
7. Marvel of DC?
Voorheen zou ik hebben gezegd: 'eitje, Marvel', maar na een reeks uitermate matige (en dan ben ik nog netjes) pogingen nieuwe series uit te persen heb ik zeker ook veel lol overgehouden aan DC. Aangezien ik stiekem nog steeds hoop op een terugkeer van The Punisher, wordt het toch (op het nippertje) Marvel.
thepunisherf1581611421
8. Star Wars of Star Trek?
Star Wars, maar dan niet omdat ik de laatste films zo tof vond. Heb vrij weinig met Star Trek (Voyager als jonger ventje wel veel gekeken), maar die recentere Star Wars was weinig soeps. Impopulaire mening misschien, maar aangezien ik opgroeide toen de trilogie met McGregor e.d uitkwam, heeft dat toch een speciaal plekje veroverd in mijn hart. Ja, het podracen maakte het supervet en ik weet dat er een hoop mankeerde aan het verhaal. Maar dude, Darth Maul met een dubbel lazerzwaard!
9. Xbox, PlayStation of Switch?
Pffff, consoleplebs. PC mustardrace. Enige reden waarom ik ooit overwoog een PlayStation te kopen was vanwege Bloodborne. Maar één game is nou niet bepaald een legitieme reden om te zeggen dat ik die console écht zou willen aanschaffen.
10. Als laatste, wat moeten we echt nog van je weten?
Heeft (en gebruikt) nog steeds een stapel CD-ROMs met klassieke games die nagenoeg nergens meer normaal te verkrijgen zijn. Quake 3 Arena, Duke Nukem 2D, Harry Potter Quidditch en Need for Speed Carbon en weet ik veel wat nog meer. Classics never die!
44250 duke nukem 2 onderweg naar ios