PS5 Slim verandert niets aan belangrijke feature

News
donderdag, 12 oktober 2023 om 14:30
ps5 vs ps5 slimf1697110480
De PS5 wordt dit najaar vervangen door een nieuw model, bij vrijwel iedereen officieus bekend als de PS5 Slim. Deze wijkt op een paar manieren af van het model dat nu verkrijgbaar is. Maar er is één belangrijke feature die gewoon hetzelfde is.
De nieuwe PlayStation 5 is kleiner dan het oude model en kan, doordat de disc drive los verkrijgbaar is, geüpgraded worden van een digital edition naar een disc edition. Ook de opslagruimte is wat groter. Dat is op zich al een opluchting met de steeds groter wordende games, maar gelukkig is er ook nog steeds de mogelijkheid om de opslag nog groter te maken.
In de huidige PS5 kun je namelijk een extra SSD inbouwen, om er meer games op te installeren. Maar het was nog niet bevestigd of dat met het nieuwe model ook kan. Aan IGN hebben woordvoerders van Sony nu bevestigd dat je nog steeds een extra SSD kan installeren in de nieuwe PS5.
De nieuwe PS5 beschikt standaard over 1 TB aan opslagruimte, wat al iets meer is dan de 825 GB van het basismodel (waarvan een deel ook nog eens onbruikbaar was). Maar games zijn tegenwoordig makkelijk 100 GB of meer, dus er kunnen niet bijzonder veel games op geïnstalleerd worden. Veel gebruikers kiezen vroeger of later dan ook voor een uitbreiding.

Wanneer is de release van de PS5 Slim?

Sony heeft geen releasdatum voor de PS5 Slim aangekondigd. De console verschijnt in de loop van november en vervangt het huidige model. Wanneer de oude PS5 overal op is, is de nieuwe variant dus de enige die nog te krijgen is.

Populair Nieuws