Nintendo Switch krijgt een opvallende 'grote' update

News
donderdag, 12 oktober 2023 om 14:00
Nintendo heeft update 17.0.0 uitgebracht voor de Nintendo Switch. De patch notes zijn alleen opvallend leeg voor een normaal grote update.
Consoles krijgen geregeld nieuwe updates, waarvan de meeste niet eens het benoemen waard zijn. Vaak komt het er namelijk op neer dat een kleine bug is gefixt of dat de stabiliteit van het systeem iets is verbeterd. Maar soms worden er ook compleet nieuwe features toegevoegd aan een console en die worden meestal aangeduid met een nieuw cijfer aan het begin van de firmware-versie.
Met update 17.0.0 zou je dan ook een nieuwe feature of een andere grote verandering verwachten voor de Nintendo Switch. Op de support-pagina van Nintendo zijn er alleen opvallend weinig veranderingen te zien voor de Switch voor een ogenschijnlijk grote update. Er wordt alleen genoemd dat de ‘general system stability is verbeterd om de gebruikerservaring te verbeteren’.

Verborgen veranderingen voor de Switch

Volgens dataminer OatmealDome wordt er daarnaast nog meer aangepast met de update, maar niet zoveel als je zou verwachten. Door de data van de twee verschillende firmware-versies naast elkaar te leggen is OatmealDome erachter gekomen dat er een aantal nieuwe error-berichten zijn toegevoegd, de data voor tijdzones is bijgewerkt en een aantal HOME Menu-berichten zijn aangepast.
Daarnaast heeft Nintendo ook toevoegingen gemaakt aan de zwarte lijst van verboden woorden. Zo worden voortaan ‘thot’ en ‘reeee’ gecensureerd in alle talen. In Japan worden bepaalde woorden die als slang worden gebruikt voor testikels geblokkeerd. Niet de veranderingen dus die je zou verwachten voor een update genaamd 17.0.0.

Populair Nieuws