Update - PS5 Slim releasedatum toch onzeker

News
donderdag, 16 november 2023 om 13:00
ps5 vs ps5 slimf1697110480
Na drie jaar komt Sony met de eerste nieuwe versie van de PS5. Het gaat om een iets kleiner model met een afneembare disc drive, in de volksmond de PS5 Slim genoemd. Sony is nooit duidelijk geweest over een releasedatum, maar mogelijk is er nu één bekend.

Update - PS5 Slim releasedatum was toch placeholder

De releasedatum van de PS5 Slim is toch niet bekend. De datum van 1 december ruikt vaak al een beetje naar placeholder, maar het was niet onmogelijk. Toch blijkt het in dit geval wel degelijk een placeholder te zijn. MediaMarkt heeft de productpagina van de console aangepast en er staat nu geen datum meer op vermeld. Ook is de pagina niet meer te vinden via de zoekfunctie van de site.
Oorspronkelijk bericht:
Wie binnenkort een PS5 wil kopen, wil misschien wachten op de PS5 Slim, al is het alleen maar omdat hij iets minder ruimte inneemt. Er waren veel berichten dat hij op 10 november zou verschijnen, maar in Nederland is hij nog niet in het wild gesignaleerd. Dat gaat misschien veranderen, als we MediaMarkt mogen geloven.
Daar is namelijk een productpagina van de PS5 Slim opgedoken. Een pre-order is nog niet mogelijk maar dat verandert binnenkort. Interessant is dat MediaMarkt een releasedatum van 1 december 2023 vermeldt.
De eerste van de maand ruikt vaak naar een tijdelijke datum, maar in dit geval is het wel mogelijk. Dit jaar valt 1 december namelijk op een vrijdag, Sony’s favoriete dag van de week om nieuwe producten uit te brengen. Als je de PS5 Slim wil hebben, is het dus een goed idee om deze productpagina’s in de gaten te houden.

Wat is het voordeel van de PS5 Slim?

Als je al een PS5 hebt is er niet bijzonder veel reden om de Slim in huis te halen. Hij is kleiner, maar niet heel veel. Ook belooft hij geen betere prestaties dan het eerste model. De PS5 Slim heeft een iets grotere interne opslag, maar ook hier geldt dat het verschil niet bijzonder groot is.
Dit bericht is aangepast op 16 november 2023.