PS5 save games niet over te zetten via USB

News
dinsdag, 17 november 2020 om 9:15
playstation 5 ps5 dualsense 5f1604590531
Steeds meer mensen krijgen toegang tot een PS5. Hoewel wij in Nederland nog moeten wachten tot 19 november wordt er veel nieuws naar buiten gebracht. Zo zou de PS5 geen save games over kunnen zetten via een USB. De enige manier om dit te doen is om daarvoor te betalen.

PS5 save games overzetten met PS Plus

Op het moment is de enige manier voor het overzetten van PS5 save games, door dit de toen via PS Plus. Je hebt hier dus een betaald abonnement voor nodig, anders kun je niet je voortgang overzetten. De PS5 save games upload je dan naar de cloud van Sony. Spelers zijn hierachter gekomen, nadat zij in de instellingen gingen wroeten bij de opslagmogelijkheden. Als je namelijk naar de opslag van jouw PS5 gaat kijken, krijg je maar één optie om PS5 save games ergens anders neer te zetten. Dat meldt GameRant.
Hoewel het grootste deel van PlayStation-gamers wel toegang heeft tot een PS Plus-abonnement, is dit toch een doorn in het oog voor diegene die dit niet hebben. Nu denken we niet dat dit een groot probleem is, zo vroeg in de levenscyclus van de PS5, maar op lange termijn kan dit wel vervelend worden.
playtation 5 studiof1605864992

Niet het enige probleem met de PS5

De PS5 kampt in de korte tijd dat de console uit is al met meerdere problemen. Zo werden er eerder al PS5 download bugs gerapporteerd, waar de PS5 vastliep als je een spel wilde downloaden. Een iets recenter probleem is dat de PS5 gewoonweg crasht als je deze in rustmodus zou zetten. Dit probleem is bij het spelen van meerdere games geconstateerd. Hierdoor lijkt het probleem in de PS5 zelf te zitten. Al met al is dit niet echt een geweldige start voor Sony en de PS5. Laten we hopen dat deze kinderziektes zijn genezen als de PS5 op 19 november bij ons op de deurmat belandt.