Bethesda games misschien niet exclusief op Xbox

News
dinsdag, 17 november 2020 om 10:00
f817aa8c 02c1 4ba9 84a8 20d357d52939f1605600404
Tijdens een interview op het Jefferies Interactive Entertainment Virtual Conference heeft Tim Stuart een boekje opengedaan over de recente overname van Bethesda bij Microsoft. Hier kunnen we onder andere horen dat Stuart waarschijnlijk geen plannen heeft om Bethesda games exclusief op de Xbox te brengen. De Xbox-versie van Bethesda-games zouden wel voordelen bevatten ten opzichte van andere platforms.

Bethesda overname door Xbox is niet exclusief

Stuart praat tijdens de conferentie veel over de Bethesda overname, wat Microsoft een massief groot bedrag van 7.5 biljoen heeft gekost. De geruchtenmolen is sinds die dag alleen maar harder gaan draaien. Veel gamers en nieuwsuitingen gingen er namelijk van uit dat Microsoft de Bethesda games exclusief gingen uitbrengen voor haar consoles. Dat zou betekenen dat titels als The Elder Scrolls en Fallout niet te spelen zouden zijn op PlayStation en Nintendo-consoles.
Stuart heeft hier tijdens de conferentie wat meer over gezegd. Dat is te lezen via Seeking Alpha. Hij begint met het aansporen van cross-play-games, aangezien iedereen daarvan kan profiteren. Daarna gaat Stuart door over de overname van Bethesda. De titels die uit de studio zouden komen, zouden niet exclusief op de platforms van Microsoft te spelen zijn. Wel zou dit betekenen dat deze Bethesda games beter draaien op Xbox en misschien ook wel een tijdje exclusief zijn op Xbox.
microsoftf1613054265

Xbox exclusiviteit de deur uit

Dit zou betekenen dat games als de nieuwe The Elder Scrolls misschien een tijd exclusief te spelen is op Xbox, waarna deze ook verschijnt op andere consoles. Ook zou je andere voordelen kunnen krijgen als je zou spelen op een Xbox of PC. Wat voor voordelen dat zijn is nog maar af te wachten. Laten we in ieder geval hopen dat de fantastische Bethesda games uiteindelijk op alle platforms te spelen zijn.

Populair Nieuws