'PS5 remaster van geliefde RPG komt in november uit'

News
maandag, 25 juli 2022 om 11:26
tactics ogre rebornf1658740942
Liefhebbers van RPG games zullen de naam Tactics Ogre waarschijnlijk bekend in de oren klinken. De geliefde game lijkt nu een remaster te krijgen voor de PS5 en PS4, die dit jaar nog uitkomt!
Hoewel het geen grote naam heeft als Final Fantasy, Fire Emblem of Tales Of, hebben veel RPG-fans een warm plekje in hun hart gereserveerd voor Tactics Ogre. De game van Square Enix kwam origineel uit in 1995 voor de Super Famicom en kreeg op 11 november 2010 een remake voor de PSP.
Het lijkt er nu op dat precies twaalf jaar later een remaster onderweg is naar de PS5 en PS4. Dat blijkt uit een nieuwe toevoeging van PSDeals, een site die alle games op de PlayStation Store in de game houdt. In de database is nu Tactics Ogre Reborn te vinden voor de PlayStation 5 en 4 met een release op 11 november 2022 en er is zelfs een beschrijving te vinden.
Volgens de beschrijving is Tactics Ogre Reborn een remaster van de 2010-versie van de RPG en zal verbeterde graphics en audio krijgen, evenals een verbeterde game design. Onder dat laatste valt een hogere snelheid, auto-saves en een aangepaste UI. Cutscenes zullen daarnaast ‘fully voiced’ zijn in Engels en Japans. Volgens de beschrijving krijgt de PS4-versie ook een gratis next-gen upgrade.

Tactics Ogre Reborn eerder al opgedoken

Het is niet de allereerste keer dat de naam Tactics Ogre Reborn opduikt. In 2021 lekte er namelijk een enorme lijst van 18.000 games uit via Nvidia GeForce NOW - inclusief allerlei games en ports die nog niet waren aangekondigd. Volgens Nvidia zou het gaan om een lijst aan test games voor intern gebruik, maar sindsdien zijn enorm veel games officieel aangekondigd en uitgekomen die in de lijst staan. Inclusief Tactics Ogre Reborn.