Call of Duty Black Ops 6 dwingt je altijd online te zijn

News
maandag, 10 juni 2024 om 10:00
black ops 6jpg
De nieuwe Call of Duty is eindelijk echt uit de doeken gedaan. Tijdens en aansluitend op de Xbox Showcase zijn de nodige details onthuld en daar houdt het niet mee op. De Call of Duty Blog onthult bijvoorbeeld ook de nodige details, waaronder een eis waar spelers waarschijnlijk niet blij van worden.
Door de jaren heen zijn er meerdere games geweest die eisten dat spelers online waren, zelfs voor de single-player modus. Dat valt zelden in goede aarde bij fans, maar de eis blijft steeds terugkomen. Ook Call of Duty Black Ops 6 laat je de campaign niet spelen als je offline bent.
Op PC is dit al een aantal jaren de standaard, maar voor Black Ops 6 geld het voor het eerst ook op consoles. Een kleine troost daarbij is dat je voor het spelen van de campaign alleen een internet verbinding nodig hebt en niet ook het online-abonnement van je console. PlayStation Plus of Game Pass (Core) zijn alleen vereist voor de multiplayer.
De reden dat spelers ook in single-player altijd online moeten zijn is dat bepaalde informatie die de game nodig heeft, niet op je SSD staat. Textures in de game worden vanuit de cloud naar je console gestuurd, om zo te zorgen dat de game minder opslagruimte nodig heeft. Activision noemt dit texture streaming, een term die normaal gesproken juist verwijst naar een situatie waarin textures van je SSD naar je RAM worden gestuurd, zonder dat daar internet voor nodig is.

Hoeveel ruimte heeft Call of Duty Black Ops 6 nodig?

Dat de ruimte die Black Ops 6 nodig heeft op deze manier wordt ingeperkt, klinkt als goed nieuws. Recente titels in de reeks hadden behoorlijk wat ruimte nodig. Maar het is niet zo dat de game nu maar weinig ruimte inneemt: op PC is de game 78 GB nodig, maar omdat je ook Call of Duty HQ moet installeren, moet je ervan uitgaan dat Black Ops 6 149 GB nodig heeft.
Ondanks deze “texture streaming” moeten fans dus zorgen dat er genoeg ruimte is op hun SSD voor Black Ops 6. Gelukkig is er nog even tijd om de schijf op te schonen. De nieuwe Call of Duty verschijnt namelijk pas op 25 oktober.

Populair Nieuws