Zo stel je een ander account in als primary op PS5

Article
maandag, 10 juni 2024 om 12:00
ps5 console
Heb jij op je PlayStation 4 een ander account ingesteld als Primary zodat je ook de games van dat account kan spelen? Dit kan ook op de PlayStation 5. Je kan hierdoor niet alleen de games spelen die jij zelf gekocht hebt, maar ook die van jouw vriend of vriendin. Wij gaan jullie uitleggen hoe je dit doet en wat de voordelen/nadelen zijn.

Hoe stel je dit in?

Een ander account instellen als je primary account is eigenlijk helemaal niet moeilijk. Je moet zoeken naar de term ‘PS5 console sharing and online play’. Het enige wat jij hoeft te doen is in te loggen op het account wat jij als primary wil instellen en dit vervolgens te bevestigen als primary account. Dit doe je als volgt.
  • Ga op je PlayStation 5 naar instellingen
  • Ga naar ‘gebruikers en accounts’ en vervolgens naar ‘andere’
  • Selecteer ‘Console delen en offline play’
  • Deze functie staat automatisch ingeschakeld op je PlayStation 5. Je kan er ook voor kiezen om deze functie uit te schakelen. Als je door wil gaan klik je op ‘niet uitschakelen’. Zodra je dit gedaan hebt is de functie ingesteld.
Voordat je begint met dit instellen, zijn er nog wel een aantal voordelen en nadelen waarvan wij aanraden dat je ze in overweging neemt.

Voordelen

Natuurlijk zitten hier een heleboel voordelen aan. Zo is de PlayStation 5 zelf natuurlijk al een grote aankoop en ben je hier veel geld aan kwijt. Als je de kosten van bepaalde games kan delen met een goede vriend of familielid bespaart dit je een hoop geld. De grote titels die tot nu toe uitgekomen zijn voor de PS5 kosten al snel 70 of 80 euro. Als je dit door tweeën deelt bespaar je natuurlijk een heleboel geld. Het is eigenlijk gewoon twee voor de prijs van één.
Dit zorgt er dan ook voor dat je toegang krijgt tot een stuk meer games. Je kan veel van dezelfde titels voor een lagere prijs krijgen door het bedrag te delen en jij en een vriend van je hebben vast ook een aantal games die de ander nog niet had. Hoe dan ook bespaar je een hoop geld door een ander account in te stellen als jouw primary account.

Nadelen

Er is ook een klein nadeel aan een ander account instellen als primary. Zo kan je bijvoorbeeld na onderhoudsupdates van het netwerk jouw eigen games ook even niet spelen, omdat jouw eigen PlayStation niet ingesteld staat als primary. Dit valt gelukkig simpel op te lossen door de licenties van je PlayStation te herstellen. Buiten dat zijn er eigenlijk geen problemen met het instellen van een ander account als primary.
Er is ook nog een wat groter nadeel wat in Nederland bestaat. Als jij namelijk op een andere PlayStation wilt inloggen om met jouw eigen savegame verder te gaan, is dat niet mogelijk als je een ander account als primary hebt ingesteld. Je staat dan namelijk niet gesyncht met de cloud. Dit is vervelend als je vaak inlogt op een andere PlayStation. Als dit niet het geval is hoef je je hier geen zorgen over te maken.

Wees voorzichtig

Het instellen is dus eigenlijk erg simpel en het heeft grote voordelen en voor velen weinig nadelen. Natuurlijk raden wij wel aan dit te doen met iemand die jij goed kent, anders kunnen er vervelende gevolgen van komen. Voor de rest hopen wij dat deze tips zullen helpen. Veel gameplezier!
Heeft dit artikel jullie goed geholpen met het instellen van een primary account? Laat het ons weten met een reactie!
PlayStation 5 - Disc Edition - Slim Image
PlayStation 5 - Disc Edition - Slim
EUR489528
Op voorraad
Koop op bol.

Populair Nieuws