Gears of War E-Day onthuld in Xbox Showcase

News
zondag, 09 juni 2024 om 20:30
gears of war e day
Er zijn al een tijdje geen nieuwe games meer verschenen in de Gears of War-franchise. Maar er zijn al heel lang berichten dat er een Gears 6 in ontwikkeling is. Nu is er inderdaad een nieuwe titel onthuld, maar het is geen sequel voor Gears 5, maar een prequel voor de eerste game.
De Xbox Showcase heeft een aantal games laten zien die al even niet meer van zich hadden laten horen. Zo is Perfect Dark weer opgedoken in de showcase en is er een nieuwe Doom onthuld. De afsluiter van de showcase was ook een game waar veel spelers al een tijdje op wachten.
Er is namelijk een gloednieuwe Gears of War onthuld, genaamd Gears of War E-Day. Die titel slaat op misschien wel het belangrijkste moment in de serie, namelijk Emergence Day, waarop de Locusts voor het eerst opdoken om Sera onvelig te maken. De nieuwe game is dan ook in feite een origin story voor de hele franchise.
Fans van het eerste uur zullen blij zijn om te horen dat de originele helden van de franchise ook terugkeren. Marcus Fenix en Dom Santiago zijn natuurlijk van de partij in deze prequel. Ze zijn een aardig stukje jonger dan we ze voorheen hebben gezien.

Wanneer is de release van Gears of War E-Day?

Het is helaas nog niet duidelijk wanneer spelers aan de slag kunnen met Gears of War E-Day. Er waren wel meer games in de showcase waarvoor geen datum werd gegeven, maar voor E-Day is zelfs geen jaar gedeeld. Hopelijk horen we over niet al te lange tijd wat meer over de game.
De Xbox Showcase had nastuurlijk wel de nogide andere games die spelers al iets sneller kunnen verwachten. Een overzicht van alle trailers die zijn getoond vind je hier. Mocht je nog geen Xbox hebben, maar die aankoop wel overwegen, dan heb je binnenkort meer keuze dankzij een nieuwe versie van de Series X.