Komt Sony met meer PC-ports van first-party PlayStation games?

  Het lijkt erop dat we meer first-party PlayStation games op PC kunnen gaan verwachten. Sony noemt het uitbreiden naar PC als toekomstige strategie in een ondernemingsverslag. In het verleden heeft het bedrijf weinig aandacht gehad voor PC.

  Josh Hallett

  Onlangs kwam Horizon: Zero Dawn na enkele jaren als PlayStation 4-exclusive naar PC. Dat was een ongebruikelijke zet voor Sony. Hoewel concurrent Microsoft al haar exclusives ook op PC uitbrengt heeft Sony een dergelijke stap nog niet gezet.

  Daar lijkt nu verandering in te komen. In een recent rapport laat Sony weten te onderzoek te doen naar het uitbreiden van haar first-party games naar PC. Het bedrijf zet deze stap om de groei van hun winstgevendheid te bevorderen.

  Hoeveel first-party PlayStation games kan de PC verwachten?

  In het rapport worden geen specifieke first-party games genoemd die mogelijk de sprong gaan maken. Het is dan ook te vroeg om te verwachten dat alle PlayStation games voortaan een PC-versie krijgen. In maart liet het hoofd van Sony Worldwide Studios nog weten dat Horizon: Zero Dawn een bijzonder geval was.

  Zero Dawn zou een goede game geweest zijn om mensen kennis te laten maken met het PlayStation-aanbod. Dat betekende toen niet direct dat de PlayStation overbodig zou worden, omdat de games uiteindelijk toch naar PC zouden komen. Sony’s opmerking in het ondernemingsverslag spreken die gedachtegang niet direct tegen.

  Toekomstige Sony PC-ports beter?

  De PC-versie van Horizon: Zero Dawn was overigens niet zonder controverse. De game crashte vaak en het leek er zelfs op dat het een build was die niet voor release geschikt was. Het is te hopen dat toekomstige PC-ports minder kinderziektes hebben als Sony dit plan doorzet.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.