Update - 'PS5 prijs mogelijk tóch onder de 500 euro'

News
dinsdag, 15 september 2020 om 10:30
xbox vs ps5f1596704708
Volgens bronnen van Gamereactor heeft Sony intern haar plannen voor de PS5 prijs aangepast. Dit zou te maken hebben met de prijs van de Xbox Series X die vorige week door Microsoft werd aangekondigd. De console van Microsoft kost 499 euro, waardoor Sony nu haar plannen zou hebben aangepast.

Update 2 - Prijs bekendgemaakt

De kogel is door de kerk. Sony heeft tijdens het PS5 event eindelijk de prijs van haar nieuwe console bekendgemaakt. Zoals het gerucht stelde is de prijs 499 euro geworden voor de PS5, terwijl 399 euro wordt gevraagd voor de All Digital-editie. Daarmee blijkt nu dus ook dat het rapport van Bloomberg niet klopte.

Update - Prijs toch onder de 500 euro?

Een nieuw rapport van Bloomberg vertelt dat de prijs van de PlayStation 5 mogelijk toch onder de 500 euro kan gaan zakken. Volgens analist Masahiro Wakasugi kan de prijs van de standaard PS5 console maar zo 449 euro worden in plaats van het eerder gelekte 499 euro prijskaartje. De All Digital Edition van de PlayStation 5 kan zelfs nog lager uitvallen en zal volgens de analist minder dan 400 euro bedragen. Hiermee zou de fabrikant de agressieve prijzen van Microsoft willen counteren.
dualsense sidef1586356810
Oorspronkelijk bericht hieronder:
Nadat Microsoft vorige week haar plannen voor de prijs en releasedatum van de Xbox Series X onthulde, is het nu alleen nog wachten op Sony. De maker van de PlayStation 5 heeft aangekondigd op woensdag 16 september een PS5 showcase te houden. Verwacht wordt dat hier de PS5 prijs en releasedatum onthuld worden.
Volgens Gamereactor heeft Sony voor deze showcase alleen wel eerst een crisisberaad gehad. Een anonieme bron van de site laat weten dat de PS5 prijs aanzienlijk hoger zou zijn geweest tot Microsoft de prijs van de Series X onthulde. Hierna zou Sony in het overleg de prijs hebben aangepast.
De prijs van de PlayStation 5 zou volgens de site nu uitkomen op 499 euro voor de normale editie van de PS5. De All-Digital PlayStation 5 zou 399 euro gaan kosten om zo dicht mogelijk bij de Xbox Series S prijs te komen. Natuurlijk heeft Sony nog niets bevestigd, maar wordt verwacht dat hier woensdag meer duidelijkheid over wordt gegeven. De showcase over de PlayStation 5 duurt ongeveer 40 minuten.
Dit artikel is op 5 oktober 2020 bijgewerkt.