'Microsoft in gesprek om Bungie weer over te nemen'

  Sinds Bungie en Activision van elkaar zijn gescheiden, is de ontwikkelaar weer een onafhankelijke studio. Als het aan Microsoft ligt, duurt dat alleen niet lang meer.

  Bungie is groot geworden als ontwikkelaar van Microsoft, door de succesvolle Halo games te maken. Sinds 2007 is Bungie een onafhankelijke studio geworden en ging het in 2010 een samenwerking voor tien jaar aan met Activision Blizzard om de Destiny franchise te ontwikkelen. Aan het einde van 2019 zijn Activision en Bungie alleen uit elkaar gegaan, waarbij de ontwikkelaar de rechten voor de Destiny games blijft behouden.

  Bungie is nu dus weer onafhankelijk en heeft grote plannen voor de Destiny franchise. Volgens Jeff Grubb van VentureBeat wil Microsoft alleen de ontwikkelaar weer in haar lijst van studio’s opnemen en hebben er al meerdere gesprekken plaatsgevonden. Dat laat hij weten in de GamesBeat podcast. Volgens Grubb zijn de twee partijen alleen nog niet uit over een prijs. Naar verluidt hecht Bungie veel waarde aan haar onafhankelijkheid en is de prijs om de studio over te nemen behoorlijk hoog. De verwachting is dat Microsoft de ontwikkelaar wil kopen om de Halo franchise weer te gaan leiden in plaats van 343 Industries, die huidige ontwikkelaar van de Halo games.

  Bungie ontkent geruchten

  Sinds het opduiken van de geruchten over de overname, heeft de CEO van Bungie, Pete Parson, gereageerd op het verhaal. Via Twitter laat hij weten dat de geruchten dat de geruchten 'niet waar' zijn. Dat lijkt ook het officiële standpunt te zijn van de ontwikkelaar in de kwestie, nadat EuroGamer navraag heeft gedaan bij Bungie. Microsoft heeft nog niet gereageerd op het verhaal.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.