LG introduceert smartphone met draaibaar dubbel scherm

  LG heeft al vaker smartphones gemaakt met een dubbel scherm, maar de fabrikant introduceert nu een wel heel gedurfd ontwerp. De LG Wing heeft namelijk een draaibaar dubbel scherm.

  LG

  De laatste paar jaar zijn smartphones met dubbele schermen het nieuwe ding geworden waarmee fabrikanten indruk proberen te maken. Telefoons met een enkel scherm zijn namelijk al de grenzen aan het opzoeken wat mogelijk is. LG heeft al eerder een smartphone met een dubbel scherm gelanceerd met de G8X ThinQ en de nieuwe LG Velvet.

  Daar blijft het voor het Zuid-Koreaanse bedrijf niet bij, want de fabrikant heeft de LG Wing aangekondigd. Op het eerste gezicht lijkt deze smartphone slechts één 6,8 inch OLED scherm te hebben, maar wanneer je dat scherm kantelt verschijnt er een 3,9 inch scherm onder. Met het scherm uitgeklapt houd je daardoor een T-vormige smartphone in handen, wat voor een scala aan mogelijkheden zorgt.

  Talloze opties met het dubbele scherm

  Net zoals de Nintendo DS moet het grote scherm dienen als de main display, terwijl er op het kleinere scherm additionele informatie wordt getoond. Zo kan je bijvoorbeeld dus een voetbalwedstrijd kijken en tegelijkertijd de score bijhouden van een andere wedstrijd. Of je kan het grote scherm gebruiken als je camera display, terwijl de functionaliteiten van de camera op het kleine scherm getoond worden. Of je kan het onderste scherm natuurlijk gebruiken als handvat om stabiele beelden te schieten. De vraag is alleen wel of third party ontwikkelaars de mogelijkheden gaan ondersteunen.

  Naast het dubbele scherm heeft de LG Wing een Snapdragon 765G in huis, inclusief ondersteuning voor 5G internet. 8GB aan RAM, 256GM aan opslag en een 4000mAh accu moeten er ondertussen voor zorgen dat je soepel de dag door komt op je smartphone. Wanneer de LG Wing alleen uitkomt en voor welke prijs is nog niet bekend.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.