PS5 overal uitverkocht door list georganiseerde bendes

News
dinsdag, 24 november 2020 om 16:45
ps5 logof1578385476
Vorige week was daar dan eindelijk de officiële lancering van de PS5. Veel spelers bleven teleurstellend achter, doordat de voorraden van de PlayStation 5 schaars waren. De komende weken blijft dat ook nog wel even zo. Het massaal opkopen van PS5 door één groep zou een grote impact achtergelaten hebben.
Business Insider schrijft namelijk dat georganiseerde groepen duizenden PS5’s hebben opgekocht. Een groep in het Verenigd Koninkrijk zou zelf zo’n 2500 consoles hebben opgekocht toen de PS5 vorige week officieel uitkwam. Daarbovenop zouden ze ook nog eens rond de 1000 consoles hebben gepre-ordered in september. Ze zouden dus meer 3500 PlayStations hebben opgekocht. Te gek voor woorden natuurlijk.

PS5 aanschaffen

De groepen kopen de PlayStation 5 consoles op en verkopen deze met flinke winst weer door. Het rapport van Business Insider onthult dat de groepen van tevoren op de hoogte werden gesteld waar de PS5 en wanneer in de verkoop ging. Door het gebruik van bots konden zij de consumenten met twee vingers in de neus verslaan.
Doordat iedere geïnteresseerde scalper met dit soort groepen mee kunnen doen, heeft de normale consument geen kans op een exemplaar. Het rapport meldt dat één groep een abonnement van tussen de 30 en 400 pond vraagt, om aan het zogeheten scalpen mee te doen.
pexels markus spiske 113850f1606225069

PS5 schaars op release

De PlayStation 5 is nu officieel uit, maar zoals al een tijd bekend is, erg moeilijk te verkrijgen. De console was overal binnen no time uitverkocht. PlayStation-baas Jim Ryan overwoog zelfs om de release van de gloednieuwe console uit te stellen.
Mocht je toch op zoek willen gaan naar een plek om de console te kopen, hoef je niet verder te kijken. Er is namelijk nagenoeg geen voorraad meer. De tweede lichting komt bij sommige retailers pas in december voorbij. Om te zien waar je wel nog een PS5 kunt scoren kun je altijd ons overzicht erbij pakken. Daarin hebben wij netjes bijgehouden waar je de PS5 nog kunt krijgen. Onze uitgebreide review van de gloednieuwe Sony console, lees je hier!