PS5 niet backwards compatible met PS1, PS2, PS3

  Na maanden van speculeren is Sony eindelijk met meer duidelijkheid gekomen over hoe backwards compatible de PS5 is. Eerder meldden wij al het nieuws dat bijna alle PS4-games te spelen zijn op PS5 en nu is er ook meer informatie bekend over de PS1, PS2 en PS3.

  Sony

  Er gingen een aantal geruchten dat games van alle voorgangers van de PS5 te spelen zouden zijn op de gloednieuwe console. Een patent wees erop dat PlayStation fans oude tijden konden herbeleven op de PS5. Volgens plannen zouden 'een flink aantal games van PS1/PS2/PS3 opgeslagen en bruikbaar zijn via de cloud gaming bibliotheek' van de PlayStation 5.

  Voor het eerst sinds de geruchten heeft PlayStation CEO Jim Ryan zich uitgelaten over ‘de mogelijkheid’ om PS1, PS2 en PS3 games te spelen op de PS5. Ryan onthuld in een interview met het Japanse Famistu, dat hier geen sprake van is. Titels die verschenen op de PlayStation 1, PlayStation 2 en PlayStation 3 kunnen niet op de PlayStation 5 worden afgespeeld.

  PS4 games wel speelbaar op de PS5

  Vandaag kwam ook het nieuws naar buiten dat 99 procent van alle PS4 games te spelen zijn op de PS5. Het is zelfs zo dat PS5 spelers bij de lancering te maken met een extra voordeel; een PlayStation Plus Collection. De PlayStation Plus Collection zal in eerste instantie met een aantal van de beste games die op de PS4 zijn verschenen uitkomen.

  Op deze manier zorgt Sony ervoor dat toekomstige PS5-bezitters die de huidige generatie niet hebben meegemaakt, of simpelweg een aantal toppers hebben gemist, alsnog de kans krijgen om direct ermee aan de slag te gaan wanneer de nieuwe console in november verschijnt.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.