Deze PS5 game wordt ineens massaal gepre-ordered

News
maandag, 07 augustus 2023 om 11:00
baldurs gate 3 partyf1603454598
Naar welke PS5 game kijken eigenaren van de console het meeste uit? Het logische antwoord lijkt misschien iets als Marvel’s Spider-Man 2. Maar sinds dit weekend is een heel andere game de meest popuaire pre-order, namelijk Baldur’s Gate 3.
Er heeft heel wat tijd tussen Baldur’s Gate 2 en 3 gezeten, maar daarmee is de interesse in de nieuwe game niet verdwenen. Sterker nog, hij lijkt groter dan ooit. Steam had op de dag van release zelfs een klein beetje moeite met het aantal mensen dat de game tegelijk wilde downloaden (er was geen pre-load beschikbaar).
Die enorme interesse in de game is ook console-eigenaren niet ontgaan. In de Verenigde Staten is het aantal pre-orders voor de game via de PlayStation Store in het afgelopen weekend enorm toegenomen. Het duurde zelfs niet lang voordat Baldur’s Gate 3 de meest populaire pre-order van het moment werd, zo merkte Benji-Sales op.

Wanneer is de release van Baldur’s Gate 3 op PS5?

Wie Baldur’s Gate 3 wil spelen op PS5 moet nog even geduld hebben, want de game verschijnt pas volgende maand op dat platform. Om precies te zijn is hij vanaf 6 september te spelen. Op dezelfde dag verschijnt er ook een versie voor MacOS.
Op den duur is het ook de bedoeling dat Baldur’s Gate 3 verschijnt voor de Xbox Series X. Wanneer dat gaat gebeuren is alleen nog niet bekend. Op de dag dat de game op PS5 verschijnt, komt ook Starfield uit voor de Xbox, dus misschien is het voor beide games beter dat de releasedatum van Baldur’s Gate 3 op Xbox iets later is.