Aankomende PS5 update brengt Dolby Atmos support

News
maandag, 31 juli 2023 om 14:30
playstation 5f1603819462
Er is een nieuwe PS5 update op komst. De bèta is nu al beschikbaar in sommige landen. In Nederland moeten we op de volledige release wachten, maar we mogen al wel weten wat voor features de update introduceert.
Er staat een nieuwe update voor de PS5 op de planning, die bepaalde landen al als bètatest gedownload kan worden. Nieuwe features die getest worden zijn onder andere ondersteuning voor Dolby Atmos-geluid. De 3D-audio van de PS5 zal voortaan ook afgespeeld worden door onder andere soundbars en tv’s die geschikt zijn voor Dolby Atmos geluid.
Ook kun je voortaan een tweede controller aansluiten op hetzelfde profiel als een andere controller. Dat kan helpen met de toegankelijkheid van games, maar is ook te gebruiken als manier om met twee personen één personage te besturen. Zo kun je bijvoorbeeld een kind helpen om door een wat moeilijker deel van een game heen te komen.
Verder is er nu een optie om haptische feedback te krijgen bij het navigeren van menu’s op de PlayStation. Ook is er ondersteuning toegevoegd voor aanzienlijk grotere SSD-uitbreidingen. Het piepje dat de PS5 geeft wanneer je hem aan of uitzet kun je na deze update zachter zetten, of zelfs helemaal dempen.

Wanneer is de nieuwe PS5 update voor iedereen beschikbaar?

Wie geen toegang heeft tot de bèta maar deze features wel handig vindt, moet nog even geduld hebben. Er gaan meestal een paar maanden overheen voor een bèta-update voor iedereen verschijnt. Dat betekent waarschijnlijk wel dat je deze features dit jaar nog kunt verwachten, maar houd er rekening mee dat sommige features veranderd of uitgesteld worden.