Wat is Marvel's Midnight Suns nou eigenlijk?

Article
donderdag, 17 november 2022 om 15:30
midnight suns gameplay overview 4f1667985967
De release van Marvel's Midnight Suns staat voor de deur. Maar wat houdt deze nieuwe game van 2K precies in? Dit is alles wat je moet weten over de nieuwe game van Marvel!

Singleplayer avontuur voor alle Marvel fans

Marvel's Midnight Suns is een singleplayer strategiegame van Firaxis Games en 2K. In de game speel je als een team genaamd de Midnight Suns. Dit team bevat karakters van de Avengers, X-Men, Runaways en nog meer bovennatuurlijke karakters van het Marvel universum. Het gehele team bevaat uit: Spider-Man, Captain America, Iron Man, Doctor Strange, Blade, Scarlet Witch, Wolverine, Captain Marvel, Ghost Rider, Nico Minoru en Magik. Daarnaast zit in Marvel's Midnight Suns ook nog een karakter genaamd de Hunter. Dit personage is speciaal voor de game bedacht.
Deze bijzondere combinatie van superhelden is bij elkaar gekomen om samen een nieuw kwaad te bestrijden. Hydra heeft de onsterfelijke demonische slechterik Lilith uit haar oneindige slaap gewekt. Daardoor komt het voorspelde einde van de wereld genaamd de 'midnight sun' steeds dichterbij en dit maakt Lilith alleen maar sterker. Zij is ook nog eens niet alleen, er zijn namelijk allerlei demonen en gemanipuleerde Marvel iconen die voor haar willen vechten.
midnight suns gameplay overview 3f1667985777

Creëer een eigen karakter

De enige held die Lilith kan stoppen is de Hunter. Dit karakter is speciaal bedacht voor Marvel's Midnight Suns en is het kind van Lilith. Dit is ook de eerste keer dat er een originele Marvel held voor een game bedacht is, die je helemaal zelf van top tot teen kunt creëren. Je kunt dus al je dromen om een eigen superheld te worden laten uitkomen.
Wanneer je niet in een missie zit, hangen de helden rond in hun basis (The Abbey). Je kunt jouw karakter daar vriendschappen met de andere Marvel helden laten ontwikkelen door een-op-een activiteiten met ze te doen. Daarnaast kan je ook met ze trainen en natuurlijk gewoon simpelweg met ze praten.
midnight suns gameplay overview 2f1667985768

Geen X-COM kloon

Marvel's Midnight Suns wordt ontwikkeld door Firaxis Games, de maker van de X-COM games. Ondanks dat de game op het eerste gezicht dan ook op een X-COM kloon lijkt, is dit totaal niet zo. Bij Marvel's Midnight Suns komt er nog meer tactiek kijken. Het is net als X-COM een turn-based strategie game, maar je speelt natuurlijk als de superhelden van Marvel en niet als agenten. Een groot aspect van X-COM is dan ook dat wanneer een karakter doodgaat, hij of zij ook echt dood is. De helden in Marvel's Midnight Suns sterven niet permanent.
Verder is er in Marvel's Midnight Suns meer focus gelegd op het verhaal, terwijl bij X-COM de gameplay voorop staat. Wat misschien wel het grootste verschil is tussen de twee games, is dat Marvel's Midnight Suns een kaartensysteem heeft. Superhelden hebben allemaal speciale krachten, aanvallen en andere manoeuvres. Om deze uit te voeren moet je, uit een deck van willekeurig gekregen kaarten, de aanvallen die het team tijdens een missie uitvoert kiezen. Dit systeem voegt nog wat extra strategie toe.
midnight suns gameplay overview 5f1667996069

Nieuwe Marvel RPG

Naast dat Marvel's Midnight Suns strategisch is, zitten er ook allerlei RPG elementen in. Je kunt namelijk allerlei kostuums voor je helden vrijspelen en deze bij ze aantrekken. Daarnaast kun je verschillende aanvallen en manoeuvres vrijspelen en skills upgraden. Ook in het verhaal zelf komen er RPG-elementen terug. Zo maak je zelf de keuze in de dialogen en kun je in The Abbey op avontuur gaan om geheimen te ontdekken. In Marvel's Midnight Suns komen het strategie- en RPG genre dus samen.

Marvel's Midnight Suns komt bijna uit

Marvel's Midnight Suns is bijna te spelen op de PlayStation en Xbox consoles, PC en Nintendo Switch. Na een paar keer te zijn uitgesteld, komt de game volgende maand op 2 december dan eindelijk uit. Na release krijgt de game ook nog wat support, er is namelijk al een DLC aangekondigd die de superheld Deadpool toevoegt aan Marvel's Midnight Suns. En ontwikkelaar Firaxis Games komt in de toekomst bovendien met nog meer content!
Dit artikel is in samenwerking met 2K Games.