‘PS5 handheld Project Q batterij gaat 3 tot 4 uur mee’

News
zaterdag, 27 mei 2023 om 13:30
playstation 5 thumbf1624433855
Eerder deze week tijdens de PlayStation Showcase deed Sony een nieuwe handheld uit de doeken: Project Q. Hoewel Sony nog niet officieel heeft aangekondigd hoe lang de batterij van de handheld meegaat, denkt insider Tom Henderson het al te weten.
Wie had gehoopt op een handheld die je overal mee naar toe kon nemen heeft pech: op Project Q kun je alleen games streamen die al op je PS5 zijn geïnstalleerd. Dat betekent ook dat je Wi-Fi nodig hebt om te kunnen spelen. Daar lijkt nu nog een teleurstellend detail bij te komen: de batterijduur.
Sony heeft nog niets gezegd over hoeveel uur de handheld meegaat, maar Tom Henderson is er vrij zeker van het antwoord te weten. Project Q zou volgens hem maar 3 tot 4 uur meegaan. De insider lekte eerder ook al het bestaan van de handheld, dus deze informatie zou zomaar kunnen kloppen.

‘Succes Project Q afhankelijk van prijs’

Henderson twijfelt of Project Q wel een succes wordt voor Sony, zowel door de korte batterijduur als het feit dat de handheld alleen gebruikt kan worden voor Remote Play. ‘’Uiteindelijk denk ik dat het succes van Project Q afhangt van de prijs. Een prijskaartje van 200 dollar of minder zou ervoor kunnen zorgen dat het accessoire in grote aantallen wordt verkocht, maar PlayStation is berucht vanwege de hoge prijskaartjes op zijn producten.’’ Met dat laatste doelt de insider waarschijnlijk op het prijskaartje van de PSVR2, die 599,99 euro kost en daarmee zelfs duurder is dan de PS5.

Wanneer kunnen we Project Q verwachten?

Henderson lijkt overigens ook al te weten wanneer we de handheld op de markt kunnen verwachten. Project Q zou volgens hem midden of eind november te koop zijn. Ook dit is nog niet door Sony bevestigd.

Populair Nieuws

Laatste Reacties