Arkane hoeft niet te sluiten om Redfall

News
vrijdag, 16 juni 2023 om 12:30
redfallf1674723569
Veel van de nieuwe games die Xbox toonde tijdens de showcase van afgelopen weekend zien er veelbelovend uit. Dat is maar goed ook, want nog niet al te lang geleden hadden Xbox-spelers een flinke tegenvaller te verwerken. Gelukkig is Redfall niet het einde van Arkane Austin.
Redfall was begin mei de eerste grote Xbox release na een lange periode van droogte. Helaas viel de game voor velen nogal tegen, mede door de nodige technische problemen. Sommige fans van het eerdere werk van Arkane Austin vreesden zelfs dat de ontvangst slecht genoeg was om de hele studio de dag om te doen.
Maar dat is niet het geval, zo vertelt Xbox Game Studios-baas Matt Booty aan Axios. Het plan is voorlopig om de studio open te houden. Momenteel wordt er hard gewerkt aan updates en nieuwe content voor Redfall.
Booty laat zelfs weten dat Redfall nog best veel gespeeld wordt op Game Pass. Hij noemt de game een misser, maar vraagt zich af hoe groot de misser daadwerkelijk is geweest. Als het aan Booty ligt krijgt Arkane alle nodige steun om alsnog de game te leveren die het in gedachten had.

‘Ontwikkelaars wilden Redfall gecanceld hebben’

De vraag is alleen of de medewerkers van Arkane zo blij zijn dat ze nog aan Redfall mogen werken. Naar verluidt was veel personeel van het begin af aan niet overtuigd van de game. Meerdere medewerkers zouden zelfs hebben gehoopt dat Microsoft de game zou cancelen toen het bedrijf ZeniMax (en dus Arkane) overnam.