PS5 games geschikt voor cloud streaming nu makkelijk herkenbaar

News
woensdag, 25 oktober 2023 om 14:30
playstation plus newf1655289162
PS Plus Premium abonnees hebben er een nieuw voordeel bij. Je kunt nu games streamen via de cloud. Dat kan alleen niet met alle games, maar gelukkig zijn de games waarmee het wel kan snel herkenbaar.
Gedurende de maand oktober wordt cloud streaming voor PS Plus leden uitgerold. Sinds kort kan het ook in Europa, dus PS Plus Premium-leden kunnen sommige games nu spelen zonder ze te hoeven installeren. Het is dan natuurlijk wel handig om te weten welke games ondersteund worden.
Dat is gelukkig makkelijk zichtbaar gemaakt. Op je home-scherm, in je game library en in de PlayStation Store heeft Sony namelijk een nieuw icoontje toegevoegd. Als er een wolkje met een controllervormige uitsparing en het PlayStation Plus-logo bij een game staat, is hij te streamen via de cloud.

Moet je een PS5 game kopen om hem te streamen?

Dat een game cloud streaming ondersteunt, betekent niet dat je hem altijd kunt spelen. Je moet op de één of andere manier toegang hebben tot de game. Dat kan bijvoorbeeld door hem te kopen, of als hij in de PS Plus Game Catalogus staat. Ook Game Trials kun je vaak streamen.
Of streamen dezelfde prestaties levert als wanneer je een game installeert, hangt af van je internetverbinding. Maar in principe biedt Sony hoge kwaliteit: de resolutie van gestreamde games kan oplopen tot 4K en er is ondersteuning voor 60 fps en HDR. Als manier om snel in een game te duiken die je niet van plan bent dagen te spelen, kan cloud streaming dus een uitkomst zijn.