Sony komt met nieuwe PS Plus Premium feature

News
donderdag, 12 oktober 2023 om 10:00
playstation plus newf1655289162
PlayStation Plus Premium-abonnees krijgen de laatste tijd ineens meer waar voor hun geld. Sinds kort kun je via de dienst bijvoorbeeld allerlei films streamen. Nu krijgt de dienst er ook een nieuwe feature voor games bij.
Binnenkort kun je met PlayStation Plus Premium PS5-games streamen via de cloud. Je hoeft ze dan niet meer te installeren op je console voor je ermee aan de slag kunt. Dat maakt het makkelijker om een game even kort te spelen zonder eerst te moeten wachten op een download.
Of je een game via de cloud kunt streamen hangt af van of hij ondersteund wordt, maar je hoeft hem niet per se zelf te hebben gekocht. Titels die in de PS Plus Game Catalogus staan kun je zonder extra kosten streamen. Ook Game Trials kun je via de cloud streamen. Als een game die wel hebt gekocht wordt ondersteund, kun je die natuurlijk ook streamen.
De games zijn beschikbaar in verschillende resoluties, beginnend bij 720p en oplopend tot 4K. Ook kun je ze spelen in 60 fps en met HDR. De werkelijke kwaliteit hangt natuurlijk wel af van je internetsnelheid.

Wanneer is cloud streaming beschikbaar voor PS Plus Premium?

Als je dit wil proberen hoef je gelukkig niet al te lang te wachten. Sony wil de feature binnen twee weken beschikbaar stellen. De precieze datum verschilt per regio, maar in Europe mikt Sony op 23 oktober.