Komt de GP van Mexico in problemen door noodweer?

News
woensdag, 25 oktober 2023 om 14:00
sergio perez gp mexico 2022f1667203322
Aankomend weekend wordt weer de GP van Mexico georganiseerd. Maar de race kan mogelijk worden verpest door noodweer dat richting het land komt.
De GP van Mexico is al decennia een vaste prik op de kalender van de Formule 1. De race werd voor het eerst georganiseerd in 1960 en verdween soms even van de kaart, maar is sinds 2015 niet meer weggeweest. Het is bovendien een circuit waar Max Verstappen erg goed uit de voeten kan, met ondertussen al vier overwinningen op het Autodromo Hermanos Rodriguez.
De verwachting is voor velen dat hij aankomend weekend de vijfde op zijn naam kan schrijven, maar misschien krijgt hij daar de kans niet voor. Niet door een andere coureur, maar door het weer. Momenteel maakt Mexico zich namelijk klaar voor de orkaan Otis. Dat meldt onder andere de BBC.

Kan de orkaan de race verpesten?

De orkaan valt momenteel onder categorie 4, maar wint nog een kracht. Daarmee heeft Otis de potentie om uit te groeien tot een categorie 5 orkaan - een ‘potentieel catastrofale’ orkaan. Het noodweer kan zorgen voor extreem zware windstoten van 230 kilometer per uur, verwoestende golven, overstromingen en zware regenval.
Het is nog niet duidelijk of de orkaan invloed zal hebben op het verloop van de GP van Mexico. De race wordt georganiseerd in Mexico-Stad, dat diep landinwaarts ligt. De verwachting is dat de orkaan ook in kracht zal afnemen zodra het over het land heen trekt. Het is alleen niet uit te sluiten dat de Grand Prix gevolgen gaat ondervinden van Otis.

Populair Nieuws

Laatste Reacties