5 toffe Spider-Man 2 easter eggs die je moet vinden!

Article
woensdag, 25 oktober 2023 om 15:00
marvels spider man 2 venomf1689930411
De release van Marvel’s Spider-Man 2 is hier en nadat je klaar bent met het avontuur dat je pakweg 25 uur zoet houdt, zal je vast flink wat geheimen hebben ontdekt. Dat kan haast niet anders in het New York dat in deze game twee keer zo groot is door de toevoegingen van Brooklyn en Queens. Wij zetten de vijf tofste Spider-Man 2 easter eggs op een rijtje.
Let op, onderstaande artikel bevat een aantal lichte spoilers voor activiteiten en geheimen die je kunt ontdekken in Marvel’s Spider-Man 2. Wil je helemaal niets weten over de avonturen van Miles en Peter tot je de game uit hebt? Wacht dan nog even met het lezen van dit artikel.

1. Filmpakken

We trappen deze lijst met easter eggs in Marvel’s Spider-Man 2 af met de pakken. Er zijn tal van bekende pakken te vinden die verwijzen naar de stripboeken. Toch zijn het de pakken die uit de filmversies van Spidey komen die het meest opvallen.
Zo zitten beide pakken van Andrew Garfields The Amazing Spider-Man in de game, maar ook alle Tom Holland Spider-Man-pakken. Daaronder valt ook het pak dat Spider-Man debuteert in de slotseconden van Spider-Man: No Way Home. De Sam Raimi-films zitten ook in de game, waaronder de Symbiote Suit uit Spider-Man 3.
Ook voor Miles Morales zijn tal van pakken uit de films terug te vinden in de game. Zo is zijn pak uit Spider-Man: Into the Spider-Verse in de game te vinden, zowel het pak dat hij zelf ontwerpt als het gekochte kostuum dat hem niet goed past. Ook het vernieuwde pak uit Across the Spider-Verse zit in de game, terwijl Peter Parker nog getrakteerd wordt op het Spider-Man Noir-pak uit Into the Spider-Verse.

2. Spider-Bots mysterie

Om maar gelijk bij de Spider-Verse te blijven. Er is een Spider-Man 2 easter egg rondom de mysterieuze Spider-Bots. In het nieuwe avontuur van Peter en Miles kun je tal van kleine robots vinden in de vorm van een spin die allemaal hun eigen Spider-Man stijl hebben. Het is een verwijzing naar het Spider-Man multiversum, de zogeheten Spider-Verse.
Door alle Spider-Bots te verzamelen in de game kun je nog een extra leuk geheim ontdekken. Wat dat precies is, laten we uiteraard in mysterie gehuld. Gelukkig kun je de kleine verzamelvoorwerpen zelf goed vinden in de wereld door op de uitkijk te zijn voor iedere roze gloed rondom een gebouw.
screenshot 2021 09 13 at 144436f1631537106

3. Hint naar Wolverine

Insomniac Games is met hun derde Spider-Man-game de Sony-studio die zich volledig richt op superheldengames. Zo komt volgend jaar de Wolverine-game uit van de ontwikkelaar en daar wordt al naar gehint in Marvel’s Spider-Man 2. Dat wordt gedaan door middel van één pak in de game.
Het betreft een pak voor Miles, dat op zichzelf een referentie is naar het What If-stripboek waarin Miles Morales niet Spider-Mans krachten krijgt, maar die van Wolverine. Die stripboekgeschiedenis zal vast een aanleiding zijn om het pak in de game te stoppen, maar dat de studio zelf als volgende project komt met een Wolverine-game zal vast een extra mooie aanleiding zijn voor de studio.

4. Shirtless Spider-Men

Eén van de meest bizarre easter eggs in Marvel’s Spider-Man 2 komt in de vorm van een opvallende ontmoeting. Tijdens één van de zijactiviteiten in de game kun je namelijk twee gasten tegenkomen die zich voordoen als Spider-Man. De heren dragen beide een Spider-Man-masker (de ene Peter’s masker en de andere die van Miles), maar wat opvalt is dat ze geen shirt dragen.
Het is een verwijzing naar YouTube-kanaal Kinda Funny Games. Mede-oprichter Greg Miller heeft het zogeheten Shirtless Spider-Man personage als grap tot leven gewekt, maar nadat zijn grappige versie flink onder de aandacht kwam (bij zowel Insomniac Games als acteur Jake Johnson die Peter Parker speelt in de Spider-Verse-films) lijkt het personage daadwerkelijk een plekje in de canon te hebben bemachtigd.
In de afgelopen jaren werd de grap alleen maar verder doorgetrokken nadat co-host Blessing Adeoye Jr. Shirtless Miles Morales in het leven riep. Nu zit het duo als knipoog samen in de game, waarbij ze een radioshow lijken op te nemen. In het dagelijks leven doet het tweetal dit wekelijks met hun podcast PS. I Love You XOXO.
Let op, de laatste easter egg die we hieronder gaan bespreken heeft betrekking op de post-credit scene van Marvel’s Spider-Man 2.
2023 05 13 spider man 2 fechaf1698045660

5. Setup voor Spider-Man 3

We sluiten af met misschien wel de grootste easter egg van Marvel’s Spider-Man 2. Het betreft de post-credit scenes van de game die duidelijk een vervolg klaarzetten. Dat wordt gedaan via een eerste post-credit scene die een oude bekende terug laat keren en verkondigt dat hij zich aan het voorbereiden is op “the final chapter”.
Toch is het de tweede post-credit scene die wellicht wat meer vraagtekens doet oproepen. Daarin zien we een onschuldige ontmoeting van Miles en de man met wie zijn moeder aan het daten is. Zijn naam is Albert en hij blijkt een dochter te hebben die hij mee heeft genomen.
Cindy is de naam van zijn dochter en hoewel we haar gezicht niet zien, lijkt het er op dat het hier om Cindy Moon gaat. Zij heeft een alter ego genaamd Silk en dus ziet het er naar uit dat we een nieuwe heldin onder de knoppen krijgen in het derde deel. Dat deel moet nog wel officieel onthuld worden, maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd.