PS5 gameplay reveal Abandoned komt 'over een paar maanden'

News
donderdag, 19 augustus 2021 om 11:30
abandonedf1624360008
Ondanks de speciale PS5 demo zijn fans nog steeds niks nieuws te weten gekomen over Abandoned. Volgens de ontwikkelaar zal dat ook nog wel even duren, want de gameplay reveal zal pas over een paar maanden zijn.
De PS5 exclusieve game Abandoned blijft in mysterie gehuld. BLUE BOX Game Studios was van plan om eindelijk meer duidelijkheid te geven door middel van de Realtime Trailer App voor de game. Dat is alleen op een ramp uitgelopen, waardoor fans alleen een teaser van slechts vier seconden hebben gezien, die eerder al op Twitter was getoond.
De Nederlandse ontwikkelaar heeft ook al gezegd dat Abandoned een aantal unieke gameplay-elementen krijgt. Het zal alleen wel een tijdje gaan duren voordat we die features in actie gaan zien. In gesprek met IGN laat Hasan Kahraman, de oprichter van BLUE BOX Game Studios, namelijk weten dat de PS5 gameplay reveal nog ‘een paar maanden’ gaat duren. Voor die tijd moet alleen wel de echte trailer verschijnen.

Abandoned geen horrorgame

Hoewel we dus nog even moeten wachten op de eerste gameplay-beelden van Abandoned, heeft BLUE BOX Game Studios eerder wel meer duidelijkheid gegeven over de game. Er waren namelijk eerst speculaties dat de titel een horrorgame zou worden - mede door de geruchten dat het een nieuwe Silent Hill game zou zijn - maar daar heeft Kahraman een einde aan gemaakt.
Volgens de ontwikkelaar is Abandoned namelijk geen horrorgame, maar eerder een survival-game. De titel zal wel horror-elementen krijgen, dus spelers die niet houden van angstige momenten, zullen waarschijnlijk alsnog met een wijde boog om Abandoned heen moeten lopen.