Abandoned ontwikkelaar geeft toe dat PS5 demo 'een ramp' was

News
dinsdag, 17 augustus 2021 om 13:30
abandonedf1624360008
De Nederlandse ontwikkelaar BLUE BOX Game Studios had vorige week indruk willen maken met haar PS5 demo voor Abandoned. Dat is door verschillende problemen niet gelukt en de studio geeft nu zelf ook toe dat het een ramp is geworden.
De speciale PS5 demo voor Abandoned - waarbij spelers een trailer via de in-game engine voorgeschoteld zouden krijgen - zou eigenlijk al in juni uitkomen. Toen meldde BLUE BOX Game Studios al dat er wat technische problemen waren en de demo werd uitgesteld naar later in de week. Op de dag van release werd de demo uiteindelijk verplaatst naar augustus, maar ook vorige week waren er weer technische problemen.
Door alle problemen heeft BLUE BOX er uiteindelijk voor gekozen om de PS5 demo een teaser van vier seconden te laten zien, die eerder al via Twitter was gedeeld. Fans die naar de game uitkijken waren dan ook begrijpelijk teleurgesteld en in een interview met NME geeft maker Hasan Kahraman toe dat de demo gefaald heeft.

Abandoned wordt geen horrorgame

Sinds Abandoned voor het eerst opdook, zijn er vergelijkingen gemaakt met Silent Hill. Dat komt mede door een misverstand met Hideo Kojima, maar volgens BLUE BOX Game Studios heeft de ontwikkelaar en de game niks te maken met Kojima en de Silent Hill-franchise. Sterker nog, volgens de studio wordt Abandoned niet eens een horrorgame.
In het interview met NME vertelt Kahraman dat de titel eerder een ‘shooter-survival game wordt’. De maker geeft aan dat er wel wat horror-elementen in de game zullen zitten, maar dat het niet de focus zal zijn in Abandoned. Ook is Kahraman enthousiast over nieuwe mechanics die in de game zitten, die gemaakt zijn via motion capture. Alleen wat de ontwikkelaar daar nu van heeft liggen ‘is nog niet klaar om aan het publiek getoond te worden’. Net als bij andere aspecten van Abandoned, is geduld hierbij dus een schone zaak.