'PS5 gaat veel beter verkopen dan de Xbox Series X'

News
maandag, 10 augustus 2020 om 8:00
ps5 vs xbox series xf1594719334
Marktonderzoeksbureau DFC Intelligence heeft in een rapport een voorspelling gedaan van de verkoop van de next-gen consoles. Het bureau verwacht dat de PS5 'significant meer' zal gaan verkopen dan de Xbox Series X. Het wordt zelfs mogelijk geacht dat er in 2024 100 miljoen PS5 consoles verkocht zullen zijn.
DFC Intelligence is een instituut dat periodiek diverse markten aan een onderzoek onderwerpt. Onlangs was de next-gen videogame markt aan de beurt. Het rapport van het onderzoek maakt onderscheid tussen geruchten en feiten en bekijkt wat er momenteel over beide systemen bekend is. Daarnaast wordt in het rapport een inschatting gemaakt van de mogelijke verkoopcijfers van zowel de Xbox Series X als de PlayStation 5. Er wordt geschat dat de PlayStation tot het jaar 2024 meer dan 100 miljoen exemplaren zou kunnen verkopen. Dat zou dan het dubbele zijn van wat verwacht wordt voor de Xbox Series X, die naar schatting rond 50 miljoen exemplaren zal blijven steken.
ps5 controller xbox series xf1619595169

PlayStation 5 verkoopt twee keer zo veel als Xbox Series X

Ondanks deze toch wel imposante cijfers moeten er nog wel wat mitsen en maren bij geplaatst worden. Zo is nog niet bekend wat de prijzen van de beide consoles gaan worden en is de inmiddels beruchte ' nog steeds niet meer dan een gerucht. Ook weten we nog niet alles over de en de toekomstige uit te brengen games voor beide systemen.

Zelfs als deze aantallen waar blijken te zijn moet nog blijken of Microsoft dit eigenlijk wel erg vindt. De strategie van Microsoft niet uitsluitend op de Xbox Series X gericht. is een ander belangrijk speerpunt voor Microsoft, ook xCloud en Game Pass op PC horen daar bij. Waar Sony sterk inzet op verkoop en gameplay op de next-gen console, zal Microsoft niet ontevreden zijn als het aantal abonnees van Game Pass voldoet aan de verwachtingen.