Xbox Game Pass komt binnenkort naar alle Android apparaten

News
dinsdag, 04 augustus 2020 om 17:45
gears 5f1573829269
Sinds enige tijd kunnen we in Nederland genieten van de xCloud beta, waarmee Xbox games rechtstreeks op je mobiele telefoon en tablet te spelen zijn. Microsoft kondigt nu aan dat deze service binnenkort definitief beschikbaar komt met meer dan honderd games.
Microsoft blijft met nieuwtjes strooien rond de Xbox Game Pass service. Vandaag werd via Xbox Wire, de blog van Microsoft over Xbox, aangekondigd dat xCloud vanaf 15 september officieel gelanceerd gaat worden. xCloud is onderdeel van de Xbox game Pass Ultimate, waardoor er volgens Microsoft meer dan honderd games direct speelbaar worden.
Sinds dit voorjaar is de beta van xCloud gaande in Noord Amerika, Europa en Zuid-Korea en dus ook in Nederland. De dienst ging voorzichtig van start met slechts een paar te streamen games. Inmiddels heeft Microsoft dermate veel vertrouwen in de dienst dat zij deze officieel kan gaan lanceren.

Xbox Game Pass niet op iOS

Met Xbox Game Pass op Android toestellen komt de strategie van Microsoft weer een stapje dichter bij het doel: gaming waar je wil, op welk apparaat je wil. Er is nog wel een belangrijke uitzondering: de service zal (nog) niet op iOS verschijnen. De Apple apparaten zullen dus voorlopig nog verstoken blijven van de gaming service van Microsoft.
Xbox Game Pass Ultimate kan uitgeprobeerd worden voor 1 euro voor de eerste maand, waarna het maandbedrag 14,99 dollar per maand bedraagt. Met Xbox game Pass kan gespeeld worden op Xbox One, Xbox Series X (zodra deze gelanceerd is), PC en vanaf 15 september dus op Android telefoons en tablets. Voor besturing kan gebruik gemaakt worden van een groot scala aan controllers, telefoonclips, speciale controllers, de Xbox Bluetooth Wireless controller en zelfs de Playstation DualShock 4 controller.

Populair Nieuws