Onthult Microsoft Xbox Lockheart binnenkort?

  Veel mensen zitten met smart op nieuws rondom de Xbox Series X en de PlayStation 5 te wachten. Daarnaast is er nog sprake van Xbox Lockheart die Microsoft in petto zou hebben. Nu laaien de geruchten rondom dit project weer op. Het zou zomaar eens kunnen zijn dat Xbox Lockheart snel uit de doeken gedaan wordt.

  Ondanks dat Microsoft aangegeven heeft dat er geen goedkopere variant van de Xbox Series X onderweg is, blijft Xbox Lockheart een hardnekkig gerucht. Gisteren werd al bekend dat Sony haar PS5 event op 11 juni houdt, waarop het gerucht zich verspreidde dat Microsoft intern haar plannen gewijzigd heeft voor het Inside Xbox 20/20 evenement van juni.

  Volgens Venturebeat medewerker Jeff Grubb zou Microsoft in juni geen plannen heeft voor een stream, maar komt er wellicht een andere update vanuit de consolemaker. In een artikel meldt Venturebeat daarbij dat Microsoft plannen zou hebben voor een onthulling van Lockheart rond 9 juni. Daarbij meldt de website dat de onaangekondigde stream waarschijnlijk verschoven is vanwege het PlayStation 5 evenement. Door deze uitspraak en de missende maand voor een Inside Xbox evenement laaien de geruchten rondom Lockheart weer helemaal op.

  Maandelijkse updates van Microsoft

  Aaron Greenberg, general manager van Xbox Games Marketing geeft in een tweet aan dat er geen sprake is van een verschuiving van plannen en dat er we een digitale show in juli mogen verwachten. Over het ontbreken van een stream in juni of Lockheart spreekt Greenberg niet. Hiermee ontkracht hij Grubb’s melding van de interne verschuiving van plannen in ieder geval, maar het verklaart de missende update van juni niet. Daarbij meldt Greenberg niets over het gerucht dat Lockheart uit de doeken gedaan zou worden.

  Microsoft heeft eerder al aangegeven dat er geen goedkopere versie van de Xbox Series X op de planning staat en dat dit Lockheart dus niet is. Wat Lockheart dan wel is, blijft voorlopig nog even onbekend, maar wellicht dat Microsoft dit in juli uit de doeken doet.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.