'PS5 krijgt meer exclusives dan vorige generaties'

News
donderdag, 22 april 2021 om 13:30
the last of us part 2 screenshot 1f1591010937
Alsof er nog niet genoeg reden was om een PS5 aan te schaffen, nu krijgen we ook nog eens te horen dat de next-gen console meer exclusives gaat krijgen dan vorige generaties. Het belooft een hoop spektakel te brengen naar de PS5.
Het is altijd leuk om meer PS5 exclusives te verwelkomen en volgens Jim Ryan, de grote baas bij PlayStation, mogen we dat ook verwachten. In een interview met Nikkei geeft Ryan aan dat er bij PlayStation 'stilletjes' veel geld gepompt is in het ontwikkelen van games. Ryan zegt daarbij ook dat de PS5 meer exclusives zal krijgen dan de vorige generaties, mede door die grote investeringen dus. Daarnaast lijkt Ryan ook nog te verwijzen naar een aantal overnames, maar daar gaat hij niet echt heel diep op in.
Er bestaat een kans dat Sony natuurlijk aan het kijken is naar nog een paar nieuwe overnames om de PS5 exclusives nog meer kracht bij te zetten, zeker ten opzichte van de vorige generaties. Nou zitten we nog op een best vroeg punt sinds de PS5 is uitgekomen en zal het dus nog even afwachten zijn hoeveel er nou daadwerkelijk waar van is. Toch zal Ryan dit niet zonder reden zeggen en zijn er meer dan genoeg signalen in de game-industrie dat PlayStation echt flink wil uitpakken met de PS5.

PS5 krijgt meer exclusives dan vorige generatie

Voor dit jaar zijn er al een paar veelbelovende signalen dat de PS5 inderdaad meer exclusive gaat krijgen dan de vorige generatie. Zo kunnen we over een klein weekje al aan de slag met Returnal en kunnen we over een paar maandjes alweer door met Ratchet & Clank: Rift Apart. Daarnaast staan ook Horizon: Forbidden West en God of War Ragnarok nog op de planning voor dit jaar, al is het wel twijfelachtig of de PS5 exclusives wel echt het einde van het jaar gaan halen.
Gran Turismo 7 is namelijk ook al uitgesteld vanwege een zekere pandemie en voegde zich daarmee bij een gigantische collectie aan andere games die in 2021 al zijn uitgesteld. Naast al deze games wordt er achter de schermen bij Naughty Dog misschien ook gewerkt aan een PS5 remake voor The Last Of Us, al is dat misschien niet heel positief. Punt is wel dat je eerst een PS5 zal moeten bemachtigen voordat je kan genieten van alle nieuwe exclusives en dat kan nog wel een probleem worden.