Update - PS5 game krijgt PC releasedatum

News
donderdag, 29 september 2022 om 11:30
playstation 5 thumbf1624433855
Sony is haar output op PC flink aan het uitbreiden. We zagen dit jaar bijvoorbeeld al God of War en Spider-Man. Er lijkt bovendien nog meer op komst te zijn, waarvan er nu één een releasedatum lijkt te hebben.

Update - PC release Sackboy: A Big Adventure formeel aangekondigd

Nadat de Latijns Amerikaanse tak van PlayStation de rest van de wereld even voor was, heeft Sony de PC port van Sackboy: A Big Adventure nu formeel aangekondigd op de PlayStation Blog en trailers op internationale kanalen.

Oorspronkelijk bericht

Er zijn nog heel wat PS5 games die (waarschijnlijk) naar PC komen. We verwachten bijvoorbeeld nog Uncharted: Legacy of Thieves Collection en The Last of Us Part 1. Ook zijn er geruchten over Returnal en Sackboy: A Big Adventure. Van die laatste heeft Sony per ongeluk een releasedatum onthuld.
Op het YouTube-kanaal van PlayStation voor Latijns Amerika is een trailer verschenen voor de PC versie van Sackboy: A Big Adventure. Deze port is verder nog niet officieel aangekondigd, dus de trailer lijkt te vroeg gepost te zijn. Er wordt meteen een releasedatum gegeven van 27 oktober.

Welke features heeft Sackboy: A Big Adventure op PC?

De trailer onthult bovendien ook features van de PC versie. Zo ondersteunt de game 120fps en 4K. Die resolutie kan bovendien ook bereikt worden via DLSS als je een Nvidia videokaart hebt. Ook worden VRR en 21:9 ultrawide monitoren ondersteund.
Of er nog meer nieuwe features zijn is even afwachten. Dat wachten zal alleen niet al te lang zijn. Met een releasedatum in oktober zal een volledige onthulling waarschijnlijk snel volgen, misschien zelfs deze week nog.
Dit artikel is bijgewerkt op 29 septemter 2022.