GTA 6 trailer haalt nieuwe mijlpaal, maar record is nog ver weg

News
donderdag, 18 januari 2024 om 13:00
gta 6 trailer luciaf1701763197
Het was natuurlijk te verwachten dat de trailer van GTA 6 heel populair zou zijn. Al vrij snel ging hij richting een record van hoe vaak een YouTube-video binnen 24 uur bekeken was. Nu haalt hij een grote mijlpaal binnen de meest bekeken game-trailers ooit.
De GTA 6 trailer is nu ruim een maand oud en in die tijd is hij vrij veel bekeken. In maar iets meer dan een maand tijd is hij nu op plek twee van de meest bekeken game trailers aller tijden beland (via IGN). Die plek was voorheen voor Minecraft, waarvan de trailer sinds zijn publicatie in 2011 een ruime 167 miljoen keer is bekeken.
GTA 6 is daar nu in een fractie van die tijd overheen, met bijna 169 miljoen views. Je kunt je nu afvragen hoe lang het duurt voor de trailer het record van de meest bekeken game-trailer ooit paktt, maar als dat nog gebeurt duurt het waarschijnlijk nog wel even. De meest bekeken trailer is nu namelijk bijna twee keer zoveel bekeken als die van GTA 6.
Dat record is alleen in handen van een game waarvan je het misschien niet verwacht. Het is namelijk de Google Play-trailer van Subway Surfers. Die trailer is inmiddels ook al ruim tien jaar oud, maar de game was in 2023 nog steeds één van de meest gespeelde mobile games op Android.

Wanneer is de release van GTA 6?

GTA-fans moeten het nog een tijdje met alleen trailers voor de game doen. De release, in eerste instantie alleen voor PS5 en Xbox Series X, is namelijk pas volgend jaar. Een datum is nog niet bekend.