De beste Xbox Series X games om in 2024 naar uit te kijken

Article
woensdag, 17 januari 2024 om 15:00
indiana jones headerf1687518035
Na het mooie gamejaar in 2023 staan er ook dit jaar weer veel mooie games op ons te wachten. Dit zijn de beste games op de Xbox Series X om naar uit te kijken in 2024.

Indiana Jones

Ondanks dat we nog niets hebben gezien van de aankomende Indiana Jones game, staat hij bij veel mensen hoog op het verlanglijstje. Heel vreemd is dat niet, want het is al een lange tijd geleden dat we een game hebben gehad met de beroemde avonturier in de hoofdrol.
Er is bovendien een studio op het project gezet met veel ervaring met actiegames. MachineGames is namelijk de studio die verantwoordelijk is voor de Indiana Jones game. Eerder kwam de ontwikkelaar al met de reboot van de Wolfenstein-reeks, inclusief de vervolgen, en verschillende Quake titels.
Binnenkort zullen we ook meer gaan zien van Indiana Jones. Het is namelijk één van de titels die uitgebreid getoond zal worden tijdens de Xbox Developer Direct op 18 januari. Een goede reden dus om in te schakelen voor de showcase.
Indiana Jones heeft nog geen specifieke releasedatum, maar zal exclusief uitkomen voor de Xbox Series X/S en PC.
dragons dogma 2 headerf1695647836

Dragon’s Dogma 2

Fans van Dragon’s Dogma wachten al sinds 2012 op een sequel en in 2024 is het dan eindelijk zover. Het origineel is ware cult classic geworden, helemaal sinds de geprezen Dark Arisen-uitbreiding.
Dragon’s Dogma 2 wordt net zoals het eerste deel een open-world RPG, waarbij spelers worden bijgestaan door computergestuurde Pawns. Je kan je eigen Pawn zelf maken en de rest ‘lenen’ van de andere spelers die hun teamgenoot hebben gemaakt. Bovendien kan je de class van je eigen personage en die van je Pawn naar hartelust wisselen, zodat je de beste indeling van je party hebt voor de missie waarvoor je op pad gaat.
En dat is geen overbodige luxe in Dragon’s Dogma 2. Je zal het namelijk moeten opnemen tegen gigantische vijanden, die veelal zijn geïnspireerd op de Griekse mythologie. Vijanden uit het eerste deel, zoals de Cyclops en Chimaera, zullen terugkeren en daarnaast verschijnen ook andere vijanden ten tonele, zoals een Colossus.
Dragon’s Dogma 2 staat gepland voor 22 maart 2024 voor de Xbox Series X/S, PlayStation 5 en PC.
hellblade 2 senuas sagaf1686504909

Senua’s Saga: Hellblade 2

Eén van de grootste exclusives die dit jaar gepland staat voor de Xbox Series X is zonder twijfel Senua’s Saga: Hellblade 2. Het eerste deel uit 2017 werd namelijk om verschillende redenen erg enthousiast ontvangen. Zo werd niet alleen het verhaal geprezen, maar ook het sound design en de zware onderwerpen die werden behandeld.
Voor het vervolg lijkt Ninja Theory voort te borduren op het origineel. Zo blijft de gameplay core grotendeels hetzelfde, met gevechten die worden afgewisseld met puzzels en een grote focus op de mentale gesteldheid van Senua.
De ontwikkelaar gaat wel de combat flink op de schop nemen. Zo moeten gevechten een stuk dynamischer en realistischer worden dan het eerste deel. Volgens combat designer Juan Fernández werken er deze keer dan ook veel meer mensen aan de gameplay.
Senua’s Saga: Hellblade 2 staat gepland om ergens in 2024 uit te komen voor de Xbox Series X/S en PC.
star wars outlawsf1687274996

Star Wars Outlaws

Star Wars is natuurlijk bekend geworden om de eeuwige strijd tussen de Jedi en Sith, inclusief de iconische lightsabers. Maar het universum is veel groter dan alleen de force users en kent een hoop interessante verhalen en mogelijkheden.
Massive Entertainment dacht hetzelfde en richt zich met Star Wars Outlaws op Kay Vess, een jonge smokkelaar die een naam voor zichzelf probeert te maken in de galaxy far, far away. Dat probeert ze onder andere te doen door één van de grootste overvallen in de Outer Rim te plegen.
Zoals we gewend zijn van een Star Wars-game zal je in Star Wars Outlaws op meerdere planeten terechtkomen. De studio heeft die naar eigen zeggen allemaal met de hand gemaakt en zijn ongeveer even groot als twee tot drie regio’s in Assassin’s Creed Odyssey. Genoeg om te verkennen dus in de game!
Star Wars Outlaws moet ergens in 2024 uitkomen voor de Xbox Series X/S, PlayStation 5 en PC.
avowedf1622460892

Avowed

We sluiten de lijst af met een game waar menig RPG-liefhebber naar zal uitkijken, zelfs als ze nog geen Xbox Series X in huis hebben. Avowed is namelijk de nieuwste game van Obsidian Entertainment, de studio achter onder andere Fallout New Vegas, Knights of the Old Republic 2 en The Outer Worlds.
In plaats van een sciencefiction game is Avowed juist een RPG die zich afspeelt in een fantasiewereld, de zogeheten Living Lands om precies te zijn, waar de spelers heen gaan om een mysterieuze plaag te onderzoeken.
De game is een first-person RPG en werd initieel ontwikkeld als Obsidian's versie van The Elder Scrolls V: Skyrim. Sindsdien heeft de studio besloten om er meer haar eigen draai aan te geven, door de schaal wat kleiner te maken en een grotere focus te leggen op het verhaal en de personages. Daarnaast kunnen spelers gebruikmaken van verschillende middeleeuwse wapens, magie en investeren in skill trees.
Avowed staat gepland om uit te komen ergens in 2024 en zal verschijnen voor de Xbox Series X/S en PC.

Populair Nieuws