Update - Deze games verkochten in Nederland in 2023 het best

News
vrijdag, 19 januari 2024 om 13:30
hogwarts legacyf1673674949
Het jaar 2023 zit er alweer een paar weken op. Door het jaar heen hebben we al van de nodige bestsellers gehoord als het op games aankomt. Onderzoeksbureau GfK komt nu met een top drie best verkochte games voor Europa en Nederland.

Update - Mijlpaal voor Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy heeft niet alleen goede zaken gedaan in Nederland. Niet alleen is ons land is de titel van Avalanche Software namelijk het vaakst over de toonbank gegaan, ook aan de andere kant van de Atlantische Oceaan is dat het geval. En dat komt niet vaak voor. Het is namelijk de eerste keer sinds 2008 in de Verenigde Staten dat een game die niet Call of Duty heet of van Rockstar is, het vaakst is verkocht. Destijds ging die eer naar Rock Band.
Origineel bericht:
Het is in de meeste jaren haast vanzelfsprekend dat FIFA, of tegenwoordig EA Sports FC één van de bestverkochte games is in Europa. Ook 2023 is geen uitzondering gebleken. GfK Entertainment heeft de verkoopcijfers in 19 Europese landen geteld en EA Sports FC 24 is het meest verkocht, gevolgd door Hogwarts Legacy en Zelda: Tears of the Kingdom.
Er zijn landen, zoals België en Denemarken, met dezelfde top 3. Maar die van Nederland wijkt iets af. Bij ons staat Hogwarts Legacy aan de top, waardoor EA Sports FC 24 het met zilver moet doen. Ook in ons land is de laatste podiumplek voor Tears of the Kingdom.
Andere games die het goed hebben gedaan zijn Super Mario Bros. Wonder en Marvel’s Spider-Man 2. Met name Mario is in veel landen in de top 3 beland en Spider-Man heeft in Tsjechië de derde plek weten te pakken. In een aantal landen is FIFA 23 ook nog hoog geëindigd, vaak terwijl het nieuwere EA Sports FC ook in de top drie stond. De opvallendste podiumplek is misschien wel voor GTA V, dat na tien jaar nog steeds in de top 3 van Slovenië is beland.

Cijfers best verkochte games niet helemaal kloppend

Overigens geven deze cijfers nog een beetje een vertekend beeld, want digitale verkopen zijn er niet in meegenomen. Met name Hogwarts Legacy en EA Sports FC zullen daarom nog vaker verkocht zijn dan GfK meldt. Dat geldt ook wel voor Tears of the Kingdom, maar het is bekend dat verkopen van Nintendo-games vaker fysiek zijn dan bij veel andere uitgevers.
Dit bericht is bijgewerkt op 19 januari 2024.

Populair Nieuws

Laatste Reacties