‘Verkopen PS5-accessoire lopen niet, productie gepauzeerd’

News
maandag, 18 maart 2024 om 12:00
ps vr2 main 2f1676540019
De PS5 is een populaire console, dus de meeste hardware en accessoires verkopen best goed. De productie van de console kon zelfs lange tijd niet de vraag bijhouden. Maar de PSVR2 lijkt het omgekeerde probleem te hebben.
Er zijn aardig wat VR-headsets op de markt, maar het hele concept lijkt nog steeds niet aan te slaan bij het grote publiek. Ook PlayStation VR 2 lijkt het moeilijk te hebben. De verkoop van de headset is sinds de lancering, ongeveer een jaar geleden, alleen maar langzamer gaan lopen, meldt Bloomberg.
Er zouden zelfs zo weinig exemplaren verkocht worden, dat Sony de productie van de headset op pauze zet. Er zou een behoorlijke voorraad zijn van onverkochte headsets die het bedrijf eerst wil wegwerken. Sony zelf heeft deze berichten vooralsnog niet bevestigd.

PSVR2 is duurder dan PS5 zelf

Hoewel Sony zelf dus niets naar buiten heeft gebracht over de verkopen of ophopende voorraad, laten potentële redenen waarom PSVR2 niet loopt zich wel raden. De headset kost namelijk 600 euro, 50 euro meer dan de huidige prijs van de PS5 Disc Edition en zelfs 100 meer dan wat de console bij lancering kostte.
Intussen is het aanbod voor de PSVR2 niet bijzonder groot, in ieder geval niet vanuit Sony zelf. Horizon Call of the Mountain en de VR-modus van Gran Turismo 7 vielen goed in de smaak, maar verder draagt Sony weinig bij aan het aanbod. Andere VR-games worden vooral gemaakt door third-party studio’s en zijn, uitzondering daargelaten, vaak wat kleinschalig.