Perez is openhartig over strijd met Verstappen: "Hij maakt geen fouten"

News
dinsdag, 19 maart 2024 om 7:00
max verstappen sergio perez pre season test bahrein 2024f1708942042
Sergio Perez is nu het vierde seizoen ingegaan als teamgenoot van Max Verstappen. De Mexicaan lijkt nu een stuk realistischer over de strijd met zijn teamgenoot, zo blijkt uit een openhartig interview.
Het is geen geheim wie momenteel de Formule 1 domineert. Van de afgelopen 20 races zijn er 19 gewonnen door Max Verstappen. De Nederlander heeft nu alweer negen overwinningen op rij staan en kan aankomend weekend zijn eigen record evenaren.
Die overmacht van Verstappen ging vorig seizoen duidelijk in het hoofd zitten van Sergio Perez. De Mexicaan lukte het een aantal raceweekenden op rij niet om Q3 te halen en moest aan het einde van het seizoen nog vechten met Lewis Hamilton om P2.
In een interview met Sky Sports F1 laat Perez weten hoe uitdagend het is om de teamgenoot te zijn van Verstappen.

“Het is niet makkelijk. We zagen het al in Bahrein. De enige coureur die de perfecte ronde neerzette, was Max. Hij is een coureur die zonder fouten op een hoog niveau rijdt. Je moet jezelf keer op keer kunnen verbeteren. Je bent zo goed als je laatste race. Toen ik me goed voelde met de auto en het team, zat ik heel dicht bij Max. Dat is het beste wat ik kan doen. De tijd zal leren of dat genoeg is.”

Contractverlenging voor Perez?

Gedurende vorig seizoen was het nog maar de vraag of Perez in 2024 wel zou rijden voor Red Bull Racing, ondanks dat zijn contract tot het einde van dit jaar loopt. Zo erg was de Mexicaan met de auto aan het worstelen en leek Daniel Ricciardo de gedoodverfde favoriet om het stoeltje over te nemen.
Aan het begin van dit seizoen zijn de rollen alleen omgedraaid. De Australiër heeft moeite met zijn nieuwe auto, terwijl Perez geaccepteerd lijkt te hebben dat hij niet vecht om de overwinning maar om P2. Als de coureur dat vol blijft houden, maakt hij een goede kans om volgend jaar ook voor Red Bull Racing te rijden.