PS5 All Digital Edition pre-order voorraden veel lager dan normale versie

  Toen afgelopen week de pre-orders voor de PlayStation 5 van start gingen, was het pure chaos. De voorraden vlogen erdoorheen en zowel de standaardversie als de All Digital Edition van de console is momenteel overal op. Nu blijkt dat er veel minder voorraad van de All Digital versie was dan de normale versie.

  Dat de PlayStation 5 pre-orders snel uitverkocht raakte in Nederland was voor sommigen slecht nieuws. De consoles waren overal binnen een paar uur uitverkocht, waardoor zij nu aangewezen zijn op nieuwe voorraad dit jaar of zelfs tot 2021 moeten wachten. Dit geldt voor de normale versie met schijflade, maar al helemaal voor de All Digital Edition. Nu blijkt uit een onderzoek van eurogamer.net dat die laatste versie in veel lagere aantallen beschikbaar was.

  'Retailbronnen' hebben dit richting Eurogamer.net bevestigd, nadat dit al eerder gemeld werd. In de winkels was de verhouding qua voorraden 25 tegen 75 procent (PS5 All Digital Edition versus PlayStation 5). In sommige gevallen lag dit zelfs nog schever, namelijk op 20 tegen 80 procent pre-order voorraad. Hiermee was de schaarste van de goedkopere All Digital Edition van de console veel groter dan die van de normale versie.

  Sony reageert niet op scheve verhouding PS5 All Digital Edition pre-order

  Toen Sony om een reactie hierop gevraagd werd gaf Jim Ryan, CEO bij Sony Interative Entertainment, aan dat 'de ratio van de Digital Edition en het disc drive model niet vrijgegeven kan worden op het moment'. Wel wilde Ryan aangeven dat er gewerkt wordt om aan de vraag van dat model te voldoen.

  Het lijkt erop dat Sony verkeerd ingeschat heeft hoe populair de goedkopere PS5-variant zou worden. Ryan vertelde in hetzelfde interview (met AV Watch) dat het de eerste keer is dat er met twee varianten gewerkt wordt en dat dit wat lastig in te schatten was. Wanneer er precies weer PS5 pre-orders komen, is nog onbekend. Sony heeft al aangegeven dat er meer consoles naar de retailers onderweg zijn, om zo de pre-orders weer op gang te helpen.

  Hou voor updates hierover onze PS5 pre-order pagina in de gaten. Hierop melden wij het direct als er weer consoles besteld kunnen worden.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.